Yaşam Savunucuları Dünya Çevre Günü'nü nükleere direnerek karşıladı...

06 Haziran 2011 16:40  

 

Yaşam Savunucuları Dünya Çevre Günü'nü nükleere direnerek karşıladı...

Nükleer enerji karşıtı yaşam savunucuları, Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etmek için Greenpeace'ın girişimiyle 3 Haziran'da Taksim Meydanı'nda kamp kurdu. Küresel Eylem Grubu (KEG) de "Güneş, rüzgar hemen şimdi" pankartıyla eyleme katıldı. Başbakan, nükleer santral planlarını iptal edene kadar direnişlerini sürdüreceklerini açıklayan eylemciler, Taksim Meydanı'nda çadırlarda sabahlayarak eylemi sürdürüyor. Eylemciler 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü'nü de Taksim Meydanı'nda nükleere direnerek karşıladı...

Nükleer karşıtları, Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santrallara karşı Taksim'de direnişe geçti. 3 Haziran günü sabah saatlerinde Greenpeace "Türkiye nükleer istemiyor" pankartıyla eyleme başladı.

Greenpeace sözcüsü Uygar Özesmin, eylemle ilgili olarak, "Buradaki eylemciler esasında Türkiye'nin yüzde 64'ünü temsil ediyor. Bugün bir referandum olsa yüzde 64 nükleere hayır diyecek. Ayrıca Türkiye'nin yüzde 85'i bir nükleer santrale yakın yaşamak istemiyor. Bizler, kadınlar, erkekler, gençler ve çocuklar, bir oydan fazlasıyız. Bizlerin geleceği söz konusu burada ve bu açıdan halkın sesini dinlemek gerekiyor" dedi.

"Güneş, rüzgar hemen şimdi" pankartıyla meydana gelerek eyleme katılan Küresel Eylem Grubu (KEG) de, Nuran Yüce tarafından yapılan açıklamalarında, "Dünya nükleerden vazgeçerken, Türkiye halkları nükleer istemediğini açıkça dile getirirken, tüm partilerden milletvekillerini şirketlerin değil milletin vekili olmaya ve nükleer santrallardan vazgeçtiklerini açıklamaya" çağırdı.


NÜKLEER KARŞITI YAŞAM SAVUNUCULARI NE DİYOR?

» Oy vereceğiniz partilerin nükleerci olduğunu biliyor musunuz?

» 12 haziran'da oy vereceğiniz partinin nükleerci olduğunu biliyor muydunuz?

» Şu anki meclisteki 4 partinin 3'ü (AKP-CHP-MHP) seçim bildirgelerinde nükleer santral vaaediyor.

» Taksim Meydan'ından geçen her 3 kişiden 2'si nükleere karşı.

» Türkiye'de yüzde 64 nükleer santral istemiyor.

Başbakandan cevap bekliyoruz!

» Fukuşima'da yaşanan felakete rağmen nükleer santral kurmakta ısrar eden başbakandan cevap bekliyoruz:

» Almanya tüm nükleer santrallerini kapatırken siz neden tehlikeli, pahalı, sorunlu olduğu apaçık olan nükleer santral kurma ısrarına sahipsiniz?

» Halk nükleere “hayır” diyor! Görmüyor musunuz?..

Sesonline.net

Son Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2011 13:54

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0