Kendimizi arıyoruz…

22 Ekim 2009 00:09 / 1706 kez okundu!

 


İlişkiler kendimizi bulmamız için gerekli. Ancak acaba kendimizi yanlış yerde mi arıyoruz? Acaba kendimizi dışarıdaki arkadaşta, sevgilide, ailede aramak yerine, kendi içimizde mi aramalıyız? Kendimizi bulacağımız tek yer içimiz mi?

*****

Hepimiz kendimizi arıyoruz etrafımızdaki insanlarda!

Bizim gibi düşünen insanlar olsun istiyoruz etrafımızda;bizim gibi hayatları olan; bizim gibi hayat standartları olan; bizim gibi hayat amaçları olan; bizimle aynı sporları yapan; hayatta aynı tercihleri yapmış olan; aynı tür acıları yaşamış olan;aynı yerleri gezmeyi seven;aynı tür şeylere gülen; aynı eğitimleri almış; aynı kafa yapısına sahip olan; aynı inançları olan; aynı zorluklarla karşılaşmış insanları kendimize yakın hissediyoruz. Bizi daha çok anladıklarını hissediyoruz. Biz de onları çok iyi anlıyoruz. Ne de olsa yaşanan ve hissedilenler aynı oluyor. Yani aynı bizim gibi!

Her tanıdığımız yeni insanda bir merak sarıyor içimizi. Onu tanımak ve kendimize ne kadar benzediğini bulmak istiyoruz. Kendimizden bir iz arıyoruz karşımızdakinde. Eğer benzer çıkmazsa kısa yoldan ilişkimizi sonlandırıyoruz o kişiyle.

Yeni aşka düşen insanların en çok söylediği şeylerden biridir "tam aradığım kişi, o kadar ortak yanımız var ki!" O iki kişiyi birbirine daha da çok yaklaştıran bu ortak yanlardır. Birbirlerini arıyorlardır aslında birbirlerinin içinde ve buldukları zaman muhteşem bir ruh eşleşmesi oluyor.

Aslında tek aradığımız kendimiziz! Kendimiz gibi olanı arıyoruz. Karşımızdaki her kişinin içindeki bizi arıyoruz. Yani aslında herkes biz! Herkes bizim kendimizi görmemiz için bize ayna tutuyor. İçlerindeki bizi bize gösteriyor.

İlişkiler kendimizi bulmamız için gerekli. Ancak acaba kendimizi yanlış yerde mi arıyoruz? Acaba kendimizi dışarıdaki arkadaşta, sevgilide, ailede aramak yerine kendi içimizde mi aramalıyız? Kendimizi bulacağımız tek yer içimiz mi? Dışarıdan gelecek hiç bir kimse bizim bize olan özlemimizi gideremeyecek mi? Kendini bulan kişinin karşısına gelecek olan kişilerle ilişkileri daha mı farklı olacak?

Ne dersiniz?

Sevgiyle kalın, 

Violet Alaluf
Yaşam Koçu-İzmir
22.10.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.