TkMM'nin 'Milletvekili Adaylarından 10 İstek' çalışması başlıyor

21 Mart 2011 14:16  

 

TkMM'nin 'Milletvekili Adaylarından 10 İstek' çalışması başlıyor

Türkiye küçük Millet Meclisleri girişimi, seçim öncesi adayları yanyana getirecek ve seçmenin temel isteklerini onlara sunup onaylarını isteyecek bir çalışma başlatıyor.

“10 İSTEK” adı verilen bu çalışma şu şekilde yürütülecek:

Her ildeki kMM katılımcısı sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri, en önemli buldukları 10 isteği (5 Genel, 5 yerel) belirliyor. Bunlar arasında en çok istenenler, o ilin küçük Millet Meclisinin “10 istek” listesini oluşturacak.

Adları 11 Nisan tarihinde kesinleşen adaylar Mayıs (6-7-8) ve Haziran (3-4-5) toplantılarına davet edilecek ve “10 İSTEK” onlara sunulacak: “İşte ilimiz küçük Millet Meclisi’nin adaylardan istedikleri, lütfen benimsediklerinizi bildirin ve seçilmeniz halinde bunların gerçekleşmesi için çalışın, sizden bunu bekliyoruz” denilecek.

Ama “Ya hep ya hiç” şeklinde bir zorlama yapılmıyor. Adaylar farklı görüşlerini kendi elleriyle “Muhalefet şerhi” olarak yazabilirler. Zira kabul ettikleri şeyler, aynı zamanda seçmene taahhütleri olacak.

Tüm illerden gelecek yanıtların Ortak Payda’larını belirten bir rapor hazırlanacak. Türkiye çapında küçük Millet Meclislerinin adaylardan beklentilerini özetleyecek bu rapor, seçime birkaç gün kala, tüm illerde yapılacak eş zamanlı basın toplantılarında, o ilin “10 İstek” listesiyle birlikte kamuoyuna açıklanacak.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2011 16:12

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0