TkMM Ankara Buluşması 5. kez gerçekleşti

24 Nisan 2014 18:31  

 

TkMM Ankara Buluşması 5. kez gerçekleşti

5,5 yaşını dolduran TkMM' nin TBMM' ye yaptığı ziyaret öncesinde Ankara Etap Mola Hotel'de yaptığımız seminerlerde özel konuklarla "Sivil Toplumun Yasama Sürecine katılımı"nı farklı ülkelerin deneyimleri üzerinden öğrendik. Aramıza yeni katılan kMM' ler (Mardin, Ağrı) ile birlikte mevcut 22 ilin hamalları ve mutfak ekibi; bir yıl boyunca yapılan aylık toplantıları, bardağın hem dolu hem de boş tarafına bakarak değerlendirdi, karşılıklı deney alışverişinde bulundu.

TkMM olarak her sene 21-23 Nisan tarihleri arasında Ankara'da yapılan toplantılar bu kez de önce kendi içinde yeni katılan kMM' ler ile tanışma ve mevcut kMM' lerin değerlendirmesiyle başladı. İlk gün, son bir yılın değerlendirmesinin yapıldığı 'Hamallar anlatıyor' bölümü, daha sonra Mutfak ekibinin değerlendirmesiyle sona erdi.

İkinci gün Ankara Seminerleri'nin konukları vardı. Birinci günün değerlendirmesinin yapıldığı sabah oturumunda CHP milletvekili İlhan Cihaner de bizi ziyaret etti. İlk kahve molasının ardından ise 'Sivil Toplumun Yasama Sürecine katılımını' ABD deneyimi üzerinden anlatmak için TBMM Yasama Uzmanı Esma Arslan bir sunumla seminerimize katıldı. Esma Arslan'ın yararlı sunumunun ardından konuğumuz Norveç Büyükelçisi Janis Bjørn Kanavin oldu. Kanavin'in Norveç ile ilgili son derece sıcakkanlı anlatımından sonra öğle yemeği arası verildi.  Aradan sonraki konuklar milletvekilleriydi: Erdal Aksünger (CHP-İzmir), Oktay Öztürk (MHP-Erzurum), Erol Dora (BDP-Mardin) ve Galip Ensarioğlu (AKP-Diyarbakır).

'Sivil Toplumun Yasama Sürecine katılımı' nda karşılaşılan zorluklara değinen ve bunu aşmak için hem parti hem de TBMM düzeyinde neler yapılabileceği konusunda fikirlerini belirten milletvekilleri daha sonra TkMM ile de karşılıklı konuşarak kendilerine yöneltilen soruları cevapladı. Toplantı, bir bölüm milletvekilinin TkMM girişimini iyi kavraması açısından hayli yararlı oldu. 

Seminerin üçüncü gününde ise TkMM olarak TBMM' yi ziyaret ettik. Sırasıyla kMM hamallarımızla önce CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve milletvekili Erdal Aksünger'i, MHP milletvekili Oktay Öztürk'ü, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'i ziyaret ettik, bayramlaştık. Bu buluşmalarda TkMM emekli Aşçısı Şanar Yurdatapan, hem kendisi adına bir veda konuşması yaparken hem de bu partilerin TkMM'nin aylık toplantılarına milletvekili katılımının artmasının önemine değindi. Elbette biz meclisin o uzun koridorlarında dolaşırken tesadüf olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç (AKP) ile de karşılaştık ve onların da bayramlarını TkMM olarak kutladık. 

Bu seminerlere katılan konuklar ve milletvekilleri; seminerlerin gerçekleşmesi için emeği geçen ekip ve yeni katılan hamallarla birlikte tüm kMM hamalları; Ankara'da 3 gün boyunca sıra dışı bir girişimin sıra dışı etkinliklerine tanık oldular. TkMM girişimcileri toplantı sonunda şehirlerine geri dönerken daha umutlu ve daha deneyimliydiler.

Önümüzdeki aylarda sivil toplum, seçilmişlerle arasına önyargıları sokmadan, bağcıyı dövmeden ve koltukların da boş bırakılmamasını sağlayarak daha çok üzüm yemenin yollarını arayacaktır. Son Ankara buluşmasında edinilen bilgiler ve deneyim aktarımı, toplumun tüm kesimleriyle vekiller arasındaki diyalogun üst düzeye çıkmasını kolaylaştıracaktır.

tkmm.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0