Sevenleri Dicle Hoca'yı uğurladı

17 Ekim 2009 12:39  

 

Sevenleri Dicle Hoca'yı uğurladı

İSTANBUL’da 6 Ekim sabahı Boğaziçi Köprüsünden atlayarak yaşamını yitiren ve cesedi iki gün önce, Ortaköy açıklarında bulunan Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dicle Koğacıoğlu’nu son yolculuğunda, kadın hakları örgütü üyeleri ile öğrencileri yalnız bırakmadı. Dicle Hoca'nın tabutunu kadınlar taşıdı.

Kadınlar, Koğacıoğlu’nun mor çiçeklerle süsledikleri tabutunu omuzlarda taşıdı. Cenaze töreninde ayrıca Koğacıoğlu’nun vasiyeti üzerine hayvan gönüllüleri derneği üyesi bir grup tarafından bröşür dağıtıldı.

Dicle Koğacıoğlu için Zincirlikuyu Camii’nde dün düzenlenen cenaze törenine, Emekli Mali Müşavir olan babası Murat Koğacıoğlu, annesi Nevzat Süer Sezgin ve ağabeyi Poyraz Koğacıoğlu’nun yanı sıra, Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler ile Mor Çatı, Sosyalist Feminist Kolektifi, Amargi gibi kadın örgütü örgütleri üyeleri, Tuzla tersanesi işçileri de katıldı. Tören öncesi Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği görevlilerince, Koğacıoğlu’nun vasiyeti gereği derneklerle ilgili tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Cami avlusundaki musalla taşına konan Dicle Koğacıoğlu’nun tabutu, törene katılan kadın örgütleri üyelerince mor çiçeklerle süslendi. Koğacıoğlu’nun fotoğrafları da tabutun önüne konuldu. Bazı kadın örgütü üyelerinin de saf tuttuğu Dicle Koğacıoğlu için öğleyin cenaze namazı kılındı. Namazın ardından kadınlar tabutu omuzlarında taşıdıktan sonra erkeklere, alkışlar eşliğinde teslim etti. Koğacıoğlu’nun tabutu caminin bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığına doğru götürülürken bazı kadınlar, ellerinde Koğacıoğlu’na ait fotoğraflar taşıdı. Koğacıoğlu burada sevenlerinin gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

6 Ekim 2009 sabahı, Koğacıoğlu'nun Boğaziçi Köprüsü üzerinde otomobili ve otomobilinde de ’Çok acı var, dayanamıyorum’ yazılı bir not bulunmuştu.

Hürriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0