Rantın değil, kentin yönetimine talibiz

08 Şubat 2014 13:31  

 

Rantın değil, kentin yönetimine talibiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Büyükşehir Eş Başkan Adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

HDP İl Eş Başkanları Neşe Dilek Bakış ve Cavit Uğur yanı sıra ilçe belediye eş başkan adaylarının da katıldığı toplantıda ilk sözü alan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, İzmir’i yönetmeye talip olduklarını belirterek şöyle devam etti: “İzmir’deki yerel yönetim seçimlerine yeni soluk katacaklar. Kadınların da  sözünün bu şehirde erkeklerle eşit olacağının ilk adımını atacaklar. Yerel seçimlere girerken referandum ve genel seçim ikliminde olduğumuzun farkındayız. Eş başkan adaylarımızla hem Kürt özgürlük mücadelesi hem de emek mücadelesini bir arada temsil edecek bir deneyim ve ortak geçmiş üzerinden bu güne geliyoruz.” Yerel seçimlerde karşı karşıya kaldıkları meselenin yalnızca iktidar partisinin yerine bir ana muhalefet partisinin geçip geçmeyeceği değil, bunların ötesinde bir seçenek olup olmadığı meselesi olduğunu ifade eden Kürkçü, tek farklı seçeneğin HDP olduğuna vurgu yaptı. Kürkçü şunları söyledi: “Kentin yönetimine talibiz rantın yönetimine talip değiliz. Bu kentte ve tüm büyük kentlerde oluşacak rantların halkın ihtiyaçları için birleştirilmesi bizim temel prensibimiz olacak. Global bir kent iddiasını geri çeviriyoruz, kent dokusunu oluşturan bütün halkların, etnik grupların, inançların özgürlükçü bir gelecek içerisinde yeniden birbirine bakması için hakların kardeşliği esasına dayalı bir kent yönetimini hep beraber uygulayacağız.”

‘SEÇİMLERE HAZIRIZ’

HDP olarak, 17 Aralık sürecinden sonra bir erken seçim zorunluluğunu ifade ettiklerini belirten Kürkçü, Türkiye’de yönetimin çöktüğü kaydetti. Türkiye’nin Başbakan Erdoğan’ın moraline bağlı bir hayat sürdüremeyeceğini dile getiren Kürkçü şöyle konuştu: “Onu tümüyle iktidardan indirecek bir erken seçim için hazırız. Çıkışın erken seçim olduğunu söylüyoruz. Halk bilmelidir ki Türkiye’yi yönetmeye hazır bir parti vardır. HDP  iktidara taliptir. Hem İzmir’de hem ilçelerinde hem de Türkiye’de taliptir. Türkiye’de sömürü ve soygunu sona erdirmek, yolsuzluklarla ve katliamlarla etkin bir şekilde mücadele etmek için adaletsizlikleri tasfiye etmek için göreve hazırız. Kırk yıldır bu baskılar karşısında çelikleşen kadrolarımızla hazırız. Bu yerel seçimlerin HDP’in iktidarını giden bir atım olarak görülmesini istiyoruz.”

‘YENİ ADETLER GELECEK’ 

Pınar Türk, “Biz kendimizi anlatmayacağız. HDP’nin politikalarını anlatacağız. Halk bize oy vermeyecek, politikalarımıza oy verecek. Seçenek politikalarının en önemlisi eş başkanlık sistemidir. Çünkü kadınlar eşit temsil edilecek” dedi.

“Biz eski köye yeni adetler getirmeye çalışan bir hareketiz” diyen Osman Özçelik, HDP olarak kadını politikanın merkezine koyduklarını, kadını evden çıkarıp hak ettikleri yerlere getirmek, aktif siyasete katılımını sağlamak istediklerini belirtti. Bu güne kadar tek tipçi anlayışla ülkeye barışın gelmediğini belirten Özçelik, “Barış alternatifi halkın verdiği devrimci bir mücadeleyle gelişiyor. Türkiye’de iktidara, İzmir’de yerel yönetimleri halk ile birlikte yönetmeye talibiz” diye konuştu.  (İzmir/EVRENSEL)


KURUM TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜLER 

İzmir Küçük Millet Meclisinin (İKMM) şubat ayı toplantı konusu, “STK’ler adaylarla buluşuyor” idi. AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın da katılacağının açıklandığı toplantıya, Yıldırım katılmazken, HDP adayları Osman Özçelik, Pınar Türk ve HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü katıldı.  Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen toplantıda İKMM adına konuşan Pervin Mısırlıoğlu, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı davet ettiklerini ve Yıldırım’ın geleceğini bildirmesine rağmen gelmediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

İzmir/EVRENSEL

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0