Prof. Dr. Baskın Oran'ın katılımıyla İzmir küçük Millet Meclisi Çözüm Süreci Özel Toplantısı

10 Nisan 2013 19:09  

 

Prof. Dr. Baskın Oran'ın katılımıyla İzmir küçük Millet Meclisi Çözüm Süreci Özel Toplantısı

İkMM (İzmir küçük Millet Meclisi) yöremizde akil insanlarla, Sivil Toplum Kuruluşlarını buluşturacak olan bu toplantıların hazırlanmasında görev almaya gönüllü olduğunu Ege Bölgesi grubuna duyurdu. İkMM aylık toplantılarının dışında iki özel toplantının ilkini "30 yıl savaşının sonunda umut ışığı" başlığı ile Prof. Dr. Baskın Oran’ın katkısıyla 12 Nisan Cuma günü gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin en önemli gündemi olan toplumsal mutabakatla ''çözüm süreci'' başladı. 63 kişi 7 ayrı bölgede, sivil toplum kuruluşlarının ve doğrudan halkın, kalıcı barış konusundaki endişelerini, önerilerini, tepkilerini dikkate alarak inceleme yapacaklar. Bu 2 aylık bölgesel araştırma çalışmaları şimdi herkes için yeni bir umut oluşturuyor.

İkMM (İzmir küçük Millet Meclisi) yöremizde akil insanlarla, Sivil Toplum Kuruluşlarını buluşturacak olan bu toplantıların hazırlanmasında görev almaya gönüllü olduğunu Ege Bölgesi grubuna duyurdu ve aylık toplantıları dışında iki özel toplantının ilkini Prof. Dr. Baskın Oran’ın katkısıyla önümüzdeki cuma günü gerçekleştiriyor.

"Çözümün hangi noktasında olursak olalım yeter ki dışında kalmayalım" diyen İzmir Küçük Millet Meclisi'nin Çözüm Süreci Özel Toplantıları'nın ilki 12 Nisan 2013 cuma günü Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. Kat'ta gerçekleştirilecek. Toplantının Moderatörlüğünü Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E., sunumu ise Komisyon Sözcüsü Prof. Dr. Baskın Oran yapacak.

Prof. Dr. Baskın Oran'ın sunumunun başlığı "30 yıl savaşının sonunda umut ışığı".

Toplantı ile ilgili diğer detaylar ise şöyle:

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu (Gazeteci)

Komisyon sözcüsü sunumu: Prof. Dr. Baskın Oran (Siyaset Bilimci, Agos ve Radikal İki gazetesi yazarı)

Tarih: 12 Nisan 2013, Cuma
Saat: 10:30 – 13:00
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. Kat - Alsancak/İzmir

İzmir küçük Millet Meclisi'nin özel toplantılarının ikincisinin ise 13 Nisan 2013 Cumartesi günü Tarhan Erdem'in katılımı ile yapılacağı, toplantının yeri ve saatinin de 11 Nisan Perşembe günü (yarın) netleşeceği belirtiliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013 01:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0