Haykırış

31 Mart 2012 17:29 / 1953 kez okundu!

 


Ruhumuzu etkileyen, kararlarımızı bulanıklaştıran, bakış açımızı yönlendiren geçmiş öğretileri ve kirli önyargıları bir tarafa bırakarak olaylara yaklaşalım.

Bir söz vardır; tarihi galipler yazar. Bu durumda doğrular da güçlülerin doğruları oluyor. Peki ya gerçekler? Gerçekleri değiştirmek mümkün mü?

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, dünyayı yönetenlerin insanlara kendi konforları sürdüğü sürece değer verdiğidir. Gerçek bugünün en demokrat, özgürlükçü ve insancıl geçinen ülkelerin, çıkarlarına zarar geleceğini hissettiği anlarda eli kanlı kukla rejimler kanalıyla ilk feda ettiği değerlerin de yine bunlar olduğudur.

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, bize öğretilen doğruların bir yalandan ibaret olduğudur. Gerçek ruhunu satanların yönettiği sözde bağımsız özde satılmış ülkelerde halkını düşünen insanların tecrit edilirken, kendini düşünen insanların baş tacı edildiğidir.

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, kazandığından fazla para harcattırılan ülkelerin, borca batık hale geldikten sonra geleceklerinin satın alınmasıdır.

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, sahip olduğunuz ve sizlere refah getirmesini umduğunuz yeraltı zenginliklerinizin aslında size ve ülkenize bela getirdiğidir. Ölüm, gözyaşı ve acıların yıkadığı yeraltı zenginliklerinizin dünyanın efendilerinin saltanatına zaptu rapt ile sunulduğudur.

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, halkı sefalet içinde yaşarken kendi müsrif hayat yaşayanların bunu meşrulaştırmak adına halkın inançlarını dahi sömürmekte beis görmemesidir.

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, en temiz duygularla dahi çıkılan yolda zamanla kirlenip, hedefe ulaştığın noktada yolun başındaki ideallerini unutmaktır.

Gerçek nedir bilir misiniz? Gerçek, bugün eleştirdiğin uygulamaları, yarın kendinden olanlar yaptığı zaman susmanın vicdanlara verdiği dayanılmaz acıdır.

Gerçek nedir bilir misiniz? GÖZLERİN GÖRDÜĞÜ, KULAKLARIN DUYDUĞU, VİCDANLARIN HAYKIRDIĞI ÜLKEDİR ÖZLENESİ VE YAŞANILASI OLAN…


Ömer KARAKUYU

31.03.2012

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.