Küçük Millet Meclisi’nde operasyon tartışması

04 Şubat 2012 12:59  

 

Küçük Millet Meclisi’nde operasyon tartışması

İzmir Küçük Millet Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyon tartışıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, iddianamenin içinin “dopdolu”, Başkan Aziz Kocaoğlu ile avukat Ercan Demir ise “bomboş” olduğunu öne sürdü.

İZMİR Küçük Millet Meclisi’nin şubat ayı toplantısında genel konu olarak yargı reformu, yerel olarak ise Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyon konuşuldu. Toplantıya CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZENERJİ Genel Müdürü Ali Subuktay’ın avukatı Ercan Demir, Kocaoğlu’nun avukatı Nilay Gökkılınç, Subuktay’ın kardeşi Ayşegül Subuktay, EDP İl Başkanı avukat Arif Ali Cangı ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Yargı reformu üzerine kimsenin söz istememesi üzerine toplantının tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyona ayırıldı. Olayın başlamasından itibaren İzmir kamuoyunda bu işin bir siyasi operasyon olduğu ve iktidar baskısıyla gerçekleştirildiği yönünde algı oluşturulduğunu söyleyen Ak Parti Grup Başkan Vekili Çakar, “Bu algının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi yok. Bunu siyasi bir kesime yükleme gayreti aslında bu yargı sürecinin toplum tarafından sağlıklı algılanmasını bilinçli şekilde örtmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Bu bir karartmadır. Bunun böyle yapılması toplumu ve tarafları yanlış noktalara götürdü” dedi. Başkan Kocaoğlu’nu isim vermeden eleştiren Çakar, iddianameyi çok iyi okuduğunu, içeriğinin çok dolu olduğunu belirtti.

Senaryodan ibaret

Başkan Kocaoğlu ile halen tutuklu bulunan İZENERJİ Genel Müdürü Sabuktay’ın avukatı Demir ise hukukçu gözüyle bakıldığında özel yetkili savcılar tarafından hazırlanan iddianamenin içinin çok boş olduğunu kaydetti. Demir, “Eğer bir hukukçu değil de senarist gözüyle bakarsanız iddianamenin içi dolu ama birbiriyle bağlantısı olmayan kurgularla bağlanmış bir senaryo” diye konuştu.

Sabuktay’ın kardeşi Ayşegül Sabuktay ise ağabeyinin her yerde ön planda gösterilmesinden şikayet ederek, İzmirlileri her cumartesi tutuklu yakınlarınca Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan eyleme çağırdı. EDP İl Başkanı Cangı da, “Kör dövüşü şeklindeki siyaset ortamında bir çıkış yolu arıyoruz” dedi.

Hürriyet Ege

Son Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2012 13:28

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0