Küçük Meclisler 22 ilin STK'sına halkın oyu ile seçilecek Cumhurbaşkanından 10 isteğini sordu

12 Temmuz 2014 16:54  

 

Küçük Meclisler 22 ilin STK'sına halkın oyu ile seçilecek Cumhurbaşkanından 10 isteğini sordu

Türkiye küçük Millet Meclisleri daha önceki seçimlerde uyguladığı ve gelenekselleşen 10 İSTEK yöntemini Cumhurbaşkanlığı seçiminde de uyguluyor. Bu nedenle yaz tatilinde de çalışmalarını sürdürerek formlarını hazırladı. kMM’ler hazırladıkları formları STK’lara yolladı ve en geç 10 Temmuza kadar doldurarak, geri göndermelerini istedi. Bu kadar kuruluşun Ortak Payda’sı olarak ortaya çıkacak 10 İSTEK, ciddiye alınması gereken bir sonuç. Bu sonuca göre Cumhurbaşkanı adaylarından 16-31 Temmuz tarihleri arasında randevu istenecek. Verdikleri tarihte de ziyaret edilip listeler sunulacak ve görüşlerinin yanı sıra sembolik olarak da imzaları alınacak.

Türkiye küçük Millet Meclisleri daha önceki seçimlerde uyguladığı ve gelenekselleşen 10 İSTEK yöntemini Cumhurbaşkanlığı seçiminde de uyguluyor. Bu nedenle yaz tatilinde de çalışmalarını sürdürerek formlarını hazırladı.

küçük Meclislerin ana mutfağında hazırlanan formlar 22* ildeki STK’lara yollandı ve en geç 10 Temmuza kadar doldurarak, geri göndermeleri istendi.

Yani 1- 15 Temmuz arasında her il kendi katılımcılarına formları gönderdi ve sonuçları toplayarak kendi illerinin 10 İSTEK metnini elde edecekler.

 

TkMM’lerin şu anda toplantıları yürüttüğü 22 ilde katılımcı grafiği şöyle:

Toplam 56 meslek odası (İl başına 2,8 oda),

Toplam 103 sendika (İl başına 5,15 sendika),

Toplam 503 STÖ (İl başına 26,6 STÖ)

SONUÇ 672 katılımcı (İl başına 25,65)

 

Bu kadar kuruluşun Ortak Payda’sı olarak ortaya çıkacak 10 İSTEK, ciddiye alınması gereken bir sonuç.

Bu sonuca göre Cumhurbaşkanı adaylarından 16-31 Temmuz tarihleri arasında randevu istenecek. Verdikleri tarihte de ziyaret edilip listeler sunulacak ve görüşlerinin yanı sıra sembolik olarak da imzaları alınacak.

(* Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Batman, Bodrum/Muğla, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Sakarya, Şanlıurfa)

İzmirizmir.Net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0