Kocaoğlu'ndan Çözüm Sürecine destek

12 Nisan 2013 23:07  

 

Kocaoğlu'ndan Çözüm Sürecine destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çözüm sürecine destek için 22–23 Mayıs tarihlerinde özel uçakla Diyarbakır'a gideceğini açıkladı.

Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i 12 Aralık’ta İzmir’de ağırlamış ve iki başkan birlikte Diyarbakır Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı 'Kürtçe Hamlet' oyununu izlemişlerdi. Türkiye küçük Millet Meclisi'nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır belediye başkanlarını buluşturma çabası umutları arttırdı. Kocaoğlu, TkMM'nin geçen Şubat ayında gelen Diyarbakır davetine cevabını, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyonu Kurulu'nun 40. toplantısında verdi. Hükümetin başlattığı çözüm sürecine destek verdiklerini belirten Kocaoğlu, 22–23 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır'a gideceğini bildirdi.

Barış sürecinin kalıcı ve sürdürülebilir olması için toplumun tüm kesimlerinin hassasiyetlerinin göz önünde tutulması gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, "Bunun sağlanması için her türlü desteği vereceğiz. 22–23 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır'a özel uçakla sabah gidip, akşam geri döneceğiz. Üniversitelerimizin sanat toplulukları ve folklor grupları ile giderek barış sürecine, kentler arasında barış ve dostluğun gelişmesine katkıda bulunacağız." dedi. (Cihan Haber Ajansı)

yurthaber.mynet.com

11.04.2013

Son Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013 01:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0