Kocaoğlu Diyarbakır yolcusu

19 Nisan 2013 01:08  

 

Kocaoğlu Diyarbakır yolcusu

Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır'a kültür gezisi yapacak.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CNN Türk'te Türkiye Küçük Millet Meclisi'nin (TkMM) "İzmir'in barış istemeyen kent imajını silmek' için 1 Mart'ta İzmir'de, 2 Mart'ta da Diyarbakır'da buluşma önerisini değerlendirdi. Kocaoğlu, 2 Mart'ta yeni fuar alanının temelini atacağı için gidemeyeceği Diyarbakır'a, 3-4 ay içinde kültür gezisi gerçekleştireceğini söyledi.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CNN Türk'te Saynur Tezel'in TkMM'nin, 'İzmir'in barış istemeyen kent imajını silmek' için 1 Mart'ta İzmir'de, 2 Mart'ta da Diyarbakır'da buluşma önerisini değerlendirdi.

Kocaoğlu, İzmir'in barış için elinden geleni yaptığını, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir 11 Aralık 2012'de İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde 'Hamlet'i Kürtçe izlediklerini anlattı.

Kocaoğlu, "Tabii ki görevimizi yapacağız. Salon tahsis ettik. Başka bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Akşam yemeğine davet ettim. Ancak, özel programı olduğu için gelemedi, oyunu seyrederken bir araya geldik. Baydemir orada güzel bir konuşma yaptı. Diyarbakır'da uygun bir zamanda buluşmak üzere ayrıldık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Merkez temasları ardından EXPO İnceleme Heyeti'ni İzmir'de ağırladığı ardından onlarla birlikte Ankara'ya gittiği için TkMM'nin 6, 11 ve 12 Şubat'ta elektronik posta yoluyla yaptığı daveti ancak 16 Şubat'ta gördüğünü anlattı.

Kocaoğlu, 2 Mart'ta yeni fuar alanının temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte atacağı için Diyarbakır'a gidemeyeceğini, 3-4 ay içinde bunu 'Kültür gezisi' olarak gerçekleştireceğini söyledi. Kocaoğlu şöyle konuştu:

"STK'ların yaptığı girişimleri destekliyoruz. Ama Baydemir ile birlikte yaptığımız etkinliklerden sanıyorum haberleri yoktu. Biz müsait bir zamanda gideriz. İzmir Türkiye ve dünyada barışın sağlanması için elinden gelen katkıyı koymuş ve koyacak bir kenttir. Bu öneri gündeme getirilirken TkMM benimle temas etmedi. Diyarbakır gezisini arkadaşlarla oturur planlarız. Orada bizim de kültürel etkinlikle gitmemiz gerekiyor. Onun hazırlıklarını yaparız. Uygun bir tarihte; en geç 3-4 ay içinde gider hem Baydemir'in konuğu oluruz, hem de Ege'den, İzmir'den, Diyarbakır'a bir esinti götürürüz. Çözüm süreci için herkes bir girişimde buluyor. STK'ların, sanatçıların girişimlerini destekliyoruz. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi barıştan yanayız. İzmir'de yaşayan vatandaşlarımız da hangi etnik kökenden olurlarsa olsunlar bunu yaşayarak görüyorlar.

Hürriyet Ege

13.04.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0