kMM (Türkiye küçük Millet Meclisleri) 2011 semineri Ankara'da yapıldı

12 Eylül 2011 12:17  

 

kMM (Türkiye küçük Millet Meclisleri) 2011 semineri Ankara'da yapıldı

10 ve 11 Eylül 2011 tarihlerinde Ankara’da yapılan iki günlük seminere TkMM çalışması yapılan illerden gelen ve girişim mutfağında çalışan toplam 31 kişi katıldı. Çalışmanın ilk gününde TBMM’de grubu bulunan dört partiden birer temsilci davet edilmişti. Ak Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler, MHP Antalya milletvekili Mehmet Günal ve BDP Grup Başkan Vekili, Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, çalışma ile ilgili görüş ve izlenimlerini anlattı, soruları yanıtladı, şikayetleri dinledi. Her üç konuk da, partilerinin bu çalışmayı benimsediğini, sivil toplumun karar süreçlerine katılımı için çok önemli bulduğunu belirtti. Ak Parti'de TkMM ile ilişkiler için Grup Başkan Vekili Mahir Ünlü’nün ve İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın görevlendirildiği, BDP’nin ise açık destek kararı aldığı ve bunun parti teşkilatına, milletvekillerine ve belediye başkanlığına resmen duyurulacağı, toplantıya katılan temsilcileri tarafından açıklandı. (CHP Halkla İlişkilerden sorumlu Gen. Bşk. Yrd. Ayten Kayalıoğlu ise önemli bir işi çıktığı için katılamadı.)

Toplantının iki “onur” konuğu, iki de “sürpriz” konuğu vardı. İnsan Hakları Derneği eski başkanı Hüsnü Öndül, hem TkMM hem de TBMM Ortak Çalışma gruplarına katılmış bir kişi olarak izlenimlerini anlattı. İkinci günün onur konuğu ise Batman eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen’di. Batman kMM toplantılarına düzenli olarak katılan Ekmen, bu çalışmanın masanın diğer tarafından nasıl göründüğünü anlattı. Sürpriz konuklardan ilki MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, toplantıyı tesadüfen duymuş ve kısa da olsa izlemek için gelmişti. Diğer konuk Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise, zaten bu çalışmanın başlangıcından itibaren Ankara TBMM temsilcisi idi. Her iki konuk da gördüklerinden memnun olduklarını söyledi.

Seminerin ilk gününde illerde karşılaşılan sorunları, o illerin hamalları anlattı. İkinci gün ise bu sorunların çözüm yolları ve değişen iletişim olanaklarının daha etkin olarak kullanılması üzerine konuşuldu. TkMM’lerin 2012 yılı toplantısı 21 ve 22 Nisan tarihlerinde yine Ankara’da yapılacak.

23 Nisan günü ise küçük Millet Meclisleri, TBMM ‘nin Ulusal Egemenlik Bayramını kutlayacak. Bayramlaşmanın yalnızca dini bayramlarda olmaması gerektiğini kaydeden tKMM, 23 Nisan’da böyle bir gelenek başlatmak istiyor, hem TBMM’ni ve milletvekillerini hem de medyayı bu geleneği başlatmak için kendilerine katılmaya davet ediyor.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0