Kılıçdaroğlu'nun riske atacak kariyeri mi var? - Kurtuluş TAYİZ

16 Aralık 2021 16:19  

 

Kılıçdaroğlu'nun riske atacak kariyeri mi var? - Kurtuluş TAYİZ

CHP'ye yakın medyada bu aralar en çok Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı konuşuluyor.

Normalde muhalefet cephesinin lokomotifi olan CHP ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının destek bulması gerekirdi. Fakat, her ne hikmetse muhalefet partileri içinde en çok oy alan partinin başındaki ismi bu göreve layık gören yok!

Ama Kılıçdaroğlu'nun adaylığı güçlendikçe de içeriden tepkiler yükseliyor. Kılıçdaroğlu'nu bu konuda uyaranlardan biri de Halk TV Sunucusu Özlem Gürses oldu. Gürses "Kılıçdaroğlu'nun bir çıkış planı yok. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olmaya kararlıysa Türkiye siyasetini ve kendi siyasi kariyerini çok büyük bir riske atacak" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun riske edecek bir kariyeri olduğunu sanmıyorum. Kılıçdaroğlu'nun "çıkmış yenilmiş, çıkmış yenilmiş"ten öte bir kariyeri mi var? Bu yaştan sonra neyi riske edecek? Kazanamazsa zaten çekip gidecek.

Mesele elbette "Kılıçdaroğlu'nun kariyeri" falan değil. Kibarlık olsun diye kendisine böyle sesleniyorlar. İş ciddiye bindiğinde Kılıçdaroğlu'na karşı daha da sertleşeceklerinden şüpheniz olmasın.

Özlem Gürses'in yaptığı uyarının bir benzerini geçen hafta İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da yaptı. Koray Aydın, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili soruyu "kazanamayacak birini aday olarak göstermeyiz" diyerek yanıtlamıştı.

CHP ve İYİ Parti arasındaki adaylık kavgasının önümüzdeki günlerde daha da çirkinleşmesini bekleyebiliriz. Muhalefet cephesinde aslında büyük bir kavga yaşanıyor. Hâlâ ortada bir adaylarının bulunmaması ya da seçimlere nasıl katılacaklarının belirsizliğini koruması bu kavganın tamamlanmamasıyla ilgili. Kavga bittiğinde adayları belli olacak. Fakat yine de muhalefet içinde adaylığa en yakın ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğu görünüyor. Sonraki isim Mansur Yavaş. Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan bu ikiliden sonra geliyor.

Kurtuluş TAYİZ

aksam.com.tr

13.12.2021

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0