Karakış ve TkMM

04 Şubat 2012 23:02  

 

Karakış ve TkMM

Şanar Yurdatapan'dan küçük Millet Meclisi destekçilerine mektup var...

"Sevgili destekçilerimiz,

Bu ayki kMM toplantıları yoğun kış koşullarından etkileniyor.

Neden etklenmiyor ki, herşeyden etkileniyor. Kışın soğuktan, yazın sıcaktan, ilkbaharda yağmurdan, sonbaharda rüzgardan.

Gene de İstanbul ilçelerindeki Anayasa toplantılarından sadece biri, o da göz gözü görmeyen tipi olan gece iptal edildi, dokuz toplantı yapıldı. Katılım yeterli olmasa da toplantılar çok canlı ve verimli geçti.

Bu satırları size 2 Şubat Perşembe gecesi yazıyorum. Yarın “kara” demeden, “kış” demeden yolu yokuşlu Muş’a uçacağım. Orada bir süredir yaşanan gerginliği, gerginliğin taraflarıyla yanyana çözebilmek için onları önce bir basın toplantısına davet ettim, akşam yemeğini de birlikte yiyeceğiz. Cumartesi günü Muş kMM toplantısına konuk olduktan sonra İstanbul’a dönüp ertesi sabah erkenden Edirne’ye gideceğim. TOBB’nin düzenlediği “Türkiye Konuşuyor” adlı geniş katılımlı Anayasa toplantısını izlemek ve yardımcı olmak için.

Tamam, ben yapıyorum diye herkes yapmak zorunda değil tabii. Ama neden ayda bir olsun, -vekiller ister gelsin, ister gelmesin- biz bir araya gelmeyelim? Niye ülkenin ve İstanbul’un sorunlarını yüz yüze konuşmayalım?

Hani bizden önceki kuşaktan hep duymuşuzdur, Eyüboğlu’ların Maçka’daki evinde her Çarşamba İstanbul’un aydınları buluşurlarmış, isteyen çat kapı gelirmiş, sabaha kadar her telden konuşurlarmış. Ya da ben Almanya’dayken, 80’lerde BİLSAK toplantılarına nasıl koşarak gidilirmiş. Böyle bir mutad buluşmayı istemek için Evren’in tekrar gelmesi mi gerek?

Destekçiler listemize hiç göz attınız mı? (www.tkmm.net)

Türkiye küçük Millet Meclisleri’nin 200’den fazla destekçisi var ve hemen hepsi kendi mesleklerinde tanınmış kişler. Çoğunu bütün Türkiye yüzleriyle, sözleriyle veya yazılarıyla, eserleriyle tanıyor. Bu kişilerin yarısı, ayda değil, mevsimde bir, bir ildeki toplantıya katılsa tüm toplantılar çok daha fazla ilgi ile izlenir ama o kadar ilde toplantı yapamıyoruz daha. Yani her mevsim bir yolculuk, davet eden ilin Belediyesinin konuğu olarak. Olamayacak bir iş mi bu?

Ve destekçilerimizin yüzde seksen küsuru da İstanbul’da yaşıyor. Bir önceki kuşak gibi –Maçka’da değil ama Tünel’de- ayda bir buluşsak, sadece destekçiler Tarık Zafer Tunaya’yı doldurur, vekillere ve STÖ temsilcilerine yer kalmaz, daha geniş bir yere taşınmamız gerekir. Tabii gönlümüzün dileği bu. Ama % 50 fire versek gene de öyle nitelikli bir katılım olduğunda ne vekiller gelmezlik edebilir ne de medya göz yumabilir böyle bir “İstanbul küçük Millet Meclisi”ne. Neden yapmayalım ki?

Her ayın ilk Pazar günü, saat 14:00 - 17:00, Tarık Zafer Tunaya’da (Eski Beyoğlu Evlendirme Dairesi- Tünel)

Yani yarın:

5 Şubat 2012 Pazar, 14:00 – 17:00

Konu: Yargı Paketi"

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0