'İzmir'de Uyuşturucu Madde Kullanımı' toplantısı

06 Aralık 2014 23:56  

 

'İzmir'de Uyuşturucu Madde Kullanımı' toplantısı

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: "Uyuşturucu kullanımını işsizliğe ve yoksulluğa bağlamak doğru bir yaklaşım olmaz" - CHP İzmir Milletvekili Güven: "Kişiyi cezalandırmak yerine tedavi ve tedbir yöntemleriyle koruma sağlamalıyız"

İZMİR (AA) - İzmir Küçük Millet Meclisi'nde (İKMM) "İzmir'de Uyuşturucu Madde Kullanımı" konulu toplantı düzenlendi.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Ege Üniversitesi (EÜ) Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri (BATI) Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Altıntoprak, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Okan Özer, Avukat Nilay Kökkılınç ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Burada konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti hükümetinin son dönemde uyuşturucuyla mücadele için caydırıcı yasalar çıkardığını ifade etti. Uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için "içiciyim" diyenlerin de cezalandırılması gerektiğini belirten Yurttaş TBMM'de partisinin öncülüğünde buna yönelik adımlar atıldığını hatırlattı.

"Uyuşturucuyu işsizler ve yoksul kesim kullanıyor" anlayışının doğru olmadığını ifade eden Yurttaş, "varlıklı" diye tabir edilen ailelerin de bu sıkıntıyla karşılaşabildiğine işaret etti.

- "Okullarda kıyafet serbestliği risk"

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de uyuşturucu satıcılarının okullardaki kıyafet serbestliği nedeniyle yakınmalar geldiğini söyledi.

Güven, okul çevrelerindeki güvenliğin iyi alınarak öğrencileri riskten uzak tutmak gerektiğini belirterek, "Kişiyi cezalandırmak yerine tedavi ve tedbir yöntemleriyle koruma sağlamalıyız" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Okan Özer ise İzmir'in güvenli bir kent olduğunu, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önüne geçmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirdi.

Özer, "Toplumumuzu ve özellikle de gençlerimizi zehirleyen bu tehlikenin önüne geçebilmek için vatandaşlarımızdan gelen her ihbarı titizlikle değerlendiriyoruz. vatandaşlarımız "ihbarı yaptım ilgilenilmedi" gibi bir düşünceye kapılmasın. Uyuşturucunun nerden geldiğini, kimlerin aracı olduğunu, kimlere satıldığını bulmak için detaylı bir araştırma yapıyoruz. Kendi çocuklarımızı da düşünerek aynı hissiyatla mücadelemizi yürütüyoruz" diye konuştu.

Radikal

 

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014 01:27

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0