İzmir'de protesto

30 Mayıs 2013 17:54  

 

İzmir'de protesto

İzmir Küçük Millet Meclisi'nin (İKMM) düzenlediği Akil Adamlar Ege Grubu'ndan gazeteci Fadime Özkan'ın katıldığı 'Diyalog: Konuşmak ve Dinlemek' başlıklı etkinliğe yönelik Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi (İP)üyesi grubun dışarıdaki protestosu, salona da sıçradı.

Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde dışarıdaki protestolara karşın başlayan 'Silahlar Sustu-Şimdi Barışı Düşünme ve Konuşma Zamanı' başlıklı toplantı başlar başlamaz salonda bulunan ve adının Murat İnce olduğunu söyleyen bir kişi, toplantının yapılmaması gerektiğini belirterek panelistle tartıştı.

Akil Adamların hükümetin sözcüsü gibi davrandığını, PKK ile barış sürecinin olamayacağını belirten Murat İnce ile İKMM İzmir Temsilcisi Pervin Mısırlıoğlu ve akil adam gazeteci Fadime Özkan arasında bir süre süren karşılıklı konuşma sonunda İnce, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle salondan dışarı çıkarıldı.

İnce'nin dışarı çıkarılmasının ardından konuşan Akil Adamlar Heyeti Ege Grubu Üyesi Fadime Özkan, bu tip sorunlarla iki ay boyunca karşılaştıklarını belirterek, protestonun demokratik bir hak olduğunu ancak hakaret ve saldırının suç olduğunu söyledi.

BUNUN BİR GÖSTERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Özkan, her toplantıda, bir kişinin kendini öne atıp hakaret, ithamlarla, ne söylendiğini dinlemeden konuştuğunu gördüklerini söyledi. Bunun bir gösteri olduğunu düşündüğünü anlatan Özkan, şöyle konuştu: "bu toplantının bir üslubu var. Salonda bulunan herkes fikrini söyleyebilir. Tüm toplantılarda konuşan herkesin eleştirisini, önerisini, sorusunu, herşeyi kaydediyorum. Az önceki tepkisel gösteriyi yapan beyefendi de demokratik olmadığı tepkisinde bulundu. Konuşma sırasını beklemeden, sizlerin hakkını gasp etti. Protesto demokratik bir haktır ama hakaret ve saldırı suçtur"

haberciniz.biz

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0