İzmir'de Akillere protesto

30 Mayıs 2013 17:05  

 

İzmir'de Akillere protesto

TGB nin öncülüğünde, Kıbrıs şehitleri cad. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan akil insanlar toplantısı protesto edildi.

Lütfullah Kaleli


Anadolu'da Haber Ajansı (an-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kültür merkezi önünde toplanan yüzlerce İzmirli ’’akilin aklı Obama da saklı, AKP’nin akili vatan haini, ya istiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye, İzmir vatan savunmasında, İzmir’i kimse açılımcı yapamaz, açılımcı başkan istemiyoruz, Mustafa Kemalin askerleriyiz.’’sloganları attılar. Protesto eylemine İşçi partisi, genel başkan yardımcısı Av. Tugay Şen ve il yönetim kurlu üyeleri tam kadro katıldı, Türk bayrakları ve İşçi partisi bayrakları alanı kapladı. Eyleme HEPAR, Genel sağlık sen, CKD destek verdiler.

Halka açık olması gereken salona davetiyesi olmayan basın mensupları, sivil toplum örgütleri alınmadı. Bilgisine başvurduğumuz emniyet müdürü Hadi Öztekin: toplantıyı düzenleyenler davetiyesi olmayan basın mensuplarını içeri almamalarını istediklerini, bu nedenle içeriye alamayacaklarını söyledi.

Telefonla ulaşabildiğimiz İkMM yetkilisi Pervin Mısırlıoğlunun izni ile toplantının sonuna katıldım. Neden basına farklı uygulama yaptıklarını, halktan neyi gizlemek istediklerini sordum. Farklı uygulamalarından duyduğum üzüntüyü söyledim. Böyle bir isteklerinin olmadığını emniyetin işi abarttığını söyleyerek özür diledi.

Aynı şekilde Akil adam Star gazetesi yazarı Fadime Özkan İse can güvenliklerin olmadığı, kaldırım taşlarıyla kendilerine saldırıldığını, yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu, polisin işi abarttığını bir orta yol bulunması gerektiğini söyledi.

Davetiyesi olmadığı gerekçesiyle salondan zor kullanılarak çıkarılan CKD İzmir şube başkanı Zühal Of ile yapılan görüşmede Sayın Zühal Of: “Bunlar halktan neyi gizliyorlar, nasıl bir oyunun peşindeler, ben STK lardan biriyim. Bunlar işbirlikçilerini davet ediyor, halkın temsilcilerini kovuyorlar, İçeridekiler, İzmir’i temsil etmiyorlar.” dedi.

İşçi partisi İzmir İl yönetim kurulu üyesi, Murat İnce ile konuşmacılar arasında ilginç diyalog yaşandı. Murat İnce: ’’Kendilerine toplantıyı birlikte yapma önerisi getirdiklerini akil konuşmacının kabul etmediğini, sizin vatanınız yokmu? Neden Türk bayrağı, Atatürk posteri ve istiklal marşı yok? sorusuna yanıt vermediklerini, PKK-AKP akilliğini bırakın ABD’nin peşine düşmeyi bırakın, neden dışarıdakiler burada değil? onlar işçi partililer, dediler ve bu vatan hainliğidir dediğimde evet vatan hainiyiz dediler. Salondan zor kullanarak çıkardılar.’’ dedi.

Demokratik halk konseyinden olduğunu ve isminin yazılmasını istemeyen bir bayan: “İçeride toplananların vatan haini olduklarını, kimsenin Kürtlerle Türkleri ayıramayacağını, ülkeyi böldürtmeyeceklerini” söyledi. Protesto eylemi 15.30 da olaysız sona erdi.

anadoludahaber.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0