İzmir küçük Millet Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısına herkes davetli

05 Mayıs 2011 13:18  

 

İzmir küçük Millet Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısına herkes davetli

İzmir küçük Millet Meclisi'nin bu ayki yerel ve genel konusu "Genel Seçim"ler. İkMM, Milletvekili adaylarını, kendi programlarını anlatmak ve sorulacak soruları yanıtlamak üzere toplantılarına katılmaya davet ediyor. Hem de yüz yüze, aracısız, önyargısız ve sansürsüz olarak...

Ayrıca, kMM katılımcısı sivil toplum kuruluşlarının isteklerinin ortak paydalarından oluşan "10 İSTEK" listesi de adaylara sunularak bu istekler hakkındaki görüşleri istenecek.

İzmir’de her ayın ilk Cuma günü gerçekleştirilen toplantıların Mayıs ayındaki toplantısı 6 Mayıs Cuma yani bugün. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, Benal Nevzat salonunda herkese açık olarak gerçekleştirilen toplantı 10.00-13.00 saatleri arasında.

Bir sivil toplum örgütü olan TkMM’nin İzmir ayağı olan İkMM’nin koordinasyonunu ve moderatörlüğünü Pervin Mısırlıoğlu E. yürütüyor.

Pervin Mısırlıoğlu E., İzmir küçük Millet Meclisi toplantıları ile ilgili olarak; "ÖNYARGILAR GİREMEZ" başlığı ile her ay tekrarlayacağımız bu toplantılarda amacımız, milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla 4 yılda bir değil, sık sık ve sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, kendimiz seçerek göreve getirdiğimiz milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla, “farklılıklarımızla birlikte” bir arada olabilmenin, birbirimizi dinleme ve anlamanın geleneğini oluşturmak.

Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman zaman, değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. O halde eski adetlerimizi yargılamaktan çekinmeyelim. Bizi, sorunlarımızı dostça görüşerek çözmeye yönlendirecek yeni adetler edinelim. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim."
diyor.

Mısırlıoğlu, herkesi 12 Haziran genel seçimleri için belli olan adaylarla İkMM’de onlarla milletvekili olmadan tanışmak, diyalogu şimdiden başlatmak, plan ve programlarını dinlemek ve sivil toplumun her ilde ayrı belirlenen "10 İSTEK" listelerini sunmak, görüşlerini almak üzere yarın yapılacak küçük Millet Meclisi toplantılarına davet ediyor.

İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM)

6 Mayıs 2011, Cuma
Saat 10.00 - 13.00 arasında
Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, Benal Nevzat Salonu

Çalışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.tkmmocg.net sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2011 02:01

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0