İzmir küçük Millet Meclisi'nde sivil toplum belediye başkan adaylarıyla buluşuyor

02 Şubat 2014 18:32  

 

İzmir küçük Millet Meclisi'nde sivil toplum belediye başkan adaylarıyla buluşuyor

Şubat ayında İkMM’nin tek konusu yerel seçimler. Küçük Meclis, tüm partilerin belediye başkan adaylarını sivil toplumla bir araya getiriyor. Katılacağını bildiren adaylar AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Pınar Türk – Osman Özçelik, HDP İzmir Konak Belediye Eş Başkan Adayı Coşkun Üstenci. Toplantının kolaylaştırıcılığını ise gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E. gerçekleştirecek.

Yerel seçimlere iki ay kalmasına rağmen, ülke seçim havasında değil ancak bu durum seçimlere gittiğimiz gerçeğini değiştirmiyor. Geçtiğimiz günlerde tüm partilerin belediye başkan adayları artık belli oldu ve çalışmalarına yavaş yavaş başladılar. 

İzmir küçük Millet Meclisi bu nedenle Şubat ayındaki toplantının tamamını 'Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıyla Buluşuyor' başlığıyla tek konuda buluşturdu.

Şubat ayında İkMM’nin tek konusu yerel seçimler. Küçük Meclis, tüm partilerin belediye başkan adaylarını sivil toplumla bir araya getiriyor. Katılacağını bildiren adaylar AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Pınar Türk – Osman Özçelik, HDP İzmir Konak Belediye Eş Başkan Adayı Coşkun Üstenci. Diğer adaylardan ise yanıt bekleniyor.

Toplantının kolaylaştırıcılığını ise gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E. gerçekleştirecek.

 

 7 Şubat 2014, Cuma, saat 10.00, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Şair Eşref Bulvarı No:1/A - Çankaya/İzmir 


>> Toplantı halka açık olarak gerçekleştiriliyor.

 

NEDİR BU TkMM?


Bizler İzmir'de eski adıyla Forum Ortak Çalışma Grupları (Forum OÇG), yeni adıyla Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) olarak; sivil toplum örgütleri, meslek ve emek örgütleri ile kanaat önderlerinin, o ilin milletvekilleriyle her ay bir araya gelerek o ilin ve Türkiye’nin birer güncel sorununu konuşmak için vekilleri-müvekkilleriyle,seçilenleri-seçmenleri ile buluşturmaya çalışan hamallarız.

“ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile her ay yaptığımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak.

Artık milletvekillerimizi dört yılda bir seçim bölgesine giden kişiler olarak anmak istemiyoruz. Eski alışkanlıklar bitsin ve vekiller-müvekkilleriyle her ay buluşmayı gelenek haline getirsinler istiyoruz.

Evet, “ESKİ KÖYE YENİ ADET” getirmek istiyoruz. Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman zaman, değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim.

 

TkMM’lerin temel birkaç kuralı şöyle:

1. Aile Fotoğrafı İlkesi: Bir ildeki tüm sivil toplum örgütleri (dernek, vakıf ve girişimler) ve yarı resmi meslek örgütleri (Odalar, sendikalar) o ildeki kMM’nin doğal üyesidir, çünkü o ilin Aile Fotoğrafı’nda yeri vardır. Katılmayanın boş kalan yeri bizim eksiğimizdir.

2. Önyargılar Giremez: Toplantıya katılanlar, kendi inançları, kendi görüşleriyle gelirler. Sadece ‘Önyargılar’ kapının dışında bırakılmalıdır.

3. Diyalog = Konuşmak + Dinlemek: Beğenmek serbest, alkışlamak yasak. Beğenmemek serbest, yuhalamak, laf atmak yasak.

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0