İzmir Barosu eski başkanlarından Cengiz İlhan vefat etti

01 Ağustos 2011 13:24  

 

İzmir Barosu eski başkanlarından Cengiz İlhan vefat etti

İzmir Barosu eski başkanlarından Cengiz İlhan (84) vefat etti. Edebiyatçı Attila İlhan ile tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan'ın kardeşi ve Cem İlhan'ın babası olan Cengiz İlhan, bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele ediyordu.

Bir süredir hasta olan, İzmir Barosu’nun eski başkanlarından, ünlü şair ve edebiyatçı Atilla İlhan’ın avukat kardeşi 84 yaşındaki Cengiz İlhan, önceki gün evinde yaşamını yitirdi. İlhan’ın ölüm haberi, başta ailesini ve meslektaşlarını yasa boğdu. Hukukçu kişiliğinin yanı sıra edebiyat çalışmalarıyla da tanınan Cengiz İlhan için, Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’nde, bugün tören düzenlendi. Törene, İlhan’ın eşi Semiha İlhan, kardeşi tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan, yeğeni Kerem Alışık, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, adliye çalışanları ve meslektaşları katıldı.

Törenin ardından, Cengiz İlhan’ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’ne götürüldü. Üç çocuk babası Cengiz İlhan’ın, öğlende kılınacak cenaze namazı sonrası Soğukkuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0