İsmail Beşikçi, Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nü aldı

15 Eylül 2012 23:09  

 

İsmail Beşikçi, Uluslararası Hrant Dink  Ödülü'nü aldı

Yazarlarımız arasında yer alan tanınımış sosyolog, araştırmacı, yazar İsmail Beşikçi, Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nü aldı. Bir çok ödülü reddeden "Sarı Hoca" lakaplı İsmail Beşikçi, ödülünü gurur duyarak aldı.

Kürt sorunu konusunda yıllar önceden gerçekleri söylemeye çalışan Beşikçi'yi susturmak için mevcut sistem elinden gelen her şeyi yaptı. Yıllarca gerçekleri yazdığı için hapislerde süründürüldü. "Doğu Anadolu'nun Düzeni"ni yazmanın, Kürtlere "Kürt" demenin bedelini Kemalist düzen ağır ödetti. Ancak İsmail Beşikçi "derin ırmaklar sessiz akar" sözünü doğrularcasına karınca sabrıyla çalıştı. Hayat bugün, ona baskı yapanları değil onu doğruladı. Artık kart kurt hikayeleri anlatanlar dillerini yuttular, şimdi başka alanlarda dans öğreniyorlar. İsmail Hoca inandığı gerçekleri korkmadan dile getiriyor. Bu gerçekler kimi zaman eski Türk sistemini kimi zaman da kendine yeni Kemalizm yaratmak isteyen Kürt sistemini rahatsız edebiliyor. Beşikçi devam ediyor, iyi de ediyor.

Onun görüşlerinin tamamına katılmayabilirsiniz. Ancak onun, kendi görüşlerini sakin ama kararlı olarak savunmasına ancak saygı duyarsınız. Her adımda görürsünüz ki, ondan Türkiye'nin öğreneceği çok şey var hala...

Kendisi gibi bir kararlı kişinin, Hrant Dink'in ödülünü almak ona çok yakıştı.

Hrant'ı elimizden aldılar ama gönlümüzden ve beynimizden alamayacaklar...

İsmail Beşikçi'ye sahip çıkmak Türkiye'yi ancak onurlandırır.

Lütfen onun kıymetini bilelim.


İ. Mısırlıoğlu





















(Beşikçi'ye ödülünü Rakel Dink takdim etti)

Son Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2012 01:07

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0