İşçi Filmleri Festivali bu yıl perdelerini özgürlük için açacak

27 Nisan 2012 12:38  

 

İşçi Filmleri Festivali bu yıl perdelerini özgürlük için açacak

2006’da yola koyulan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl yedinci defa izleyenlerle buluşuyor. Emeği, emekten yana söz söyleyen öyküleri ve direnişleri beyaz perdeye taşıyan festival, 1-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da aynı anda gerçekleşecek.

2006’da yola koyulan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl yedinci defa izleyenlerle buluşuyor. Emeği, emekten yana söz söyleyen öyküleri ve direnişleri beyaz perdeye taşıyan Festival, 1-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da aynı anda gerçekleşecek.

Festivalin ana teması özgürlük
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, bu yılki temasını da iktidar tarafından hak ve özgürlüklere yönelik saldırılar karşısında “özgürlük” olarak belirledi. Bu tema ‘Hepimiz şüpheliyiz” üst başlığı ve ‘Özgürlük emek ister’ şiarıyla afişe edildi

Düzenleme komitesi, ‘Özgürlük’ temasını belirleme gerekçelerini; “100’ün üzerinde gazeteci, 600’ün üzerinde üniversite öğrencisi tutukluyken; emekten yana söz söyleyenlere yıllarca hapis cezaları verilirken; çocuklar devletin cezaevlerinde şiddetin bin türlüsüne maruz kalırken; Kürt halkı tutuklamalarla, zorla teslim alınmaya çalışılırken; Uludere’de onlarca insan, suyuna, deresine sahip çıkan Metin Lokumcu katledilirken; dereler, yoksul mahalleler, kentler talan edilirken İşçi Filmleri Festivali yaşananlara sessiz kalmayacağını ilan ediyor” şeklinde açıkladı.

İzmir Galası İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 2 Mayıs’ta
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 19:00’da başlayacak açılış gecesi İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılacak. Karikatürcüler Derneği İzmir temsilciliğinin ‘Emek Karikatürleri’ konulu karikatür sergisi yanında film gösterimi, konser ve müzik dinletisi yapılacak. Volkan Yosunlu tarafından sunumu yapılacak gecede Iciar Bollani’nin ‘Yağmuru Bile’ filmi gösterimini takiben Pınar Sağ Konseri ve ardından 'Bugünün Mücadele Şarkıları’nın söyleneceği müzik dinletisi yapılacak.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (TÜRK-İŞ), Petrol-İş (TÜRK-İŞ), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor.

Belgesel ağırlıklı olmak üzere yerli ve yabancı 50 filmi programına alan festivalin bu yıl yurtdışından sürpriz konukları olacak. Hem konuklar hem de festival programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalde tüm gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olacak.

Festival kapsamında bu yıl gösterim salonlarının sayısı artmış durumda. İzmir’de Fransız Kültür Merkezi, İsmet İnönü Kültür Merkezi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Ege Sanat Merkezi’nde ve Konak Sinemasında olacak.

Ayrıca her yıl olduğu gibi yoksul mahallelerde gösterimler de yapılacak.


VII. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali İzmir Programı için tıklayın

yurtsuz.net

Son Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012 15:37

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0