PKK TASFÝYE OLACAK, KÜRTLER ÖZGÜRLEÞECEK

22 Ekim 2019 00:34 / 1479 kez okundu!

 

 

"Türkiyenin sahadaki, masadaki akýllý gücü önümüzdeki günlerde yeni dengeleri getirebilir. PKK'nin tasfiyesini, PYD'nin silah gücüyle elde ettiði gücün elinden alýnmasýný ve Suriye'de nüfusu kadar etkiye sahip olmasýnýn saðlandýðýný görebiliriz. Mesele Türkiye'de ve Suriye'de ýlýmlý alandaki, gri bölgedeki Kürt politikacýlarýn da önünün açýlmasýdýr. Türkiye, Kürtlere deðil PKK vb silahlý þiddet kullanýmýný temel alan örgütlere karþýdýr. Bunu tüm dünyanýn anlamasýný saðlama zamaný geldi."

 

****

 

PKK TASFÝYE OLACAK, KÜRTLER ÖZGÜRLEÞECEK

 

KCK eþ baþkaný, PKK liderlerinden Cemil Bayýk, çöküþ, teslimiyet ve tasfiye öncesi son demecinde Türkiye’ye karþý ilk kez bu kadar ýlýmlýydý. Neredeyse bir kez bile "faþit diktatörlük" demeden, Erdoðan'a küfretmeden, Amerika ve Rusya'ya verip veriþtirmiþ. Bu arada Mýsýr ve Filistin’e özel selam göndererek yeni sýðýnma yerlerini de belli etmiþ...

Bizim politikamýz da belli... PKK tasfiye edilecek; PYD de, zorla, zorbalýkla elde ettiði iktidarýndan arýndýrýlýp yeni Suriye rejimine monte edilecek; diðer Kürt gruplarýnýn arasýnda silahla elde ettiði gücü bir daha elde etmemesi saðlanacak; yeni anayasa için ve Kobani ile Kamýþlý’da da tasfiye edilmeleri için, belirli bir düzeyde Rusya ve Rejim ile çalýþýlacak... 

Türkiyenin sorunu, ülke içinde de komþu ülkelerde de, Kürtlerle deðil; ‘silah elde Türkiye’ye karþý savaþan teröristlerle’dir. Bu konudaki haklýlýðýmýz; sahadaki gücümüz, meþru stratejimiz, akýllý taktiklerimizle giderek daha çok kesimi etkiliyor. 

PKK’nin bitirildiði, PYD’nin de silahla elde ettiði abartýlý güçten arýndýrýlýp Türkiye ile iyi geçinir hale sokulduðu olasý bir durumda; ortam HDP’ye de önemli görevler yüklüyor:

1. HDP, kendi tepesine çöreklenmiþ kenelerden, marjinal radikal solun bu sefil Figen/Temelli kliðinden acilen kurtulmalýdýr. 

2. Silah ile, þiddet ile, hendekçilik ve canlý bombacýlýkla, çocuk asker kullanýcýlarýyla arasýna koyduðu mesafeyi acilen yeniden tanýmlamalýdýr.

3. Yeni bir barýþma sürecinde yer alacaðýný açýklamalýdýr. Ancak bu sürecin geçmiþten epeyice farklý olacaðýný da baþtan kabullenerek elini sahiden taþýn altýna sokmalýdýr.

4. HDP ancak bu doðrultularda atacaðý adýmlarla, oluþturacaðý yeni politikalarla tüm Türkiye’nin kalbine giden yola girebileceðini, hendeklerle tümden yitirdiði meþruiyetine yeniden kavuþacaðýný kabul etmelidir.

Böylece Türkiye’deki çatýþma da son bulacak, Türk, Kürt herkesin önü açýlacak, ölümler bitecek, refah ve barýþ hayal olmaktan çýkacaktýr. Tüm coðrafyanýn kaderini deðiþtirecek bu adýmlarla; yeni, daha demokratik, hukuk reformuyla güçlenmiþ, daha adaletli, daha özgürlükçü, daha zengin bir Türkiye’yi birlikte kurmak heyecan verici olmaz mý?

Özetle, Türkiyenin sahadaki, masadaki akýllý gücü önümüzdeki günlerde yeni dengeleri getirebilir. PKK'nin tasfiyesini, PYD'nin silah gücüyle elde ettiði gücün elinden alýnmasýný ve Suriye'de nüfusu kadar etkiye sahip olmasýnýn saðlandýðýný görebiliriz. Mesele Türkiye'de ve Suriye'de ýlýmlý alandaki, gri bölgedeki Kürt politikacýlarýn da önünün açýlmasýdýr. Türkiye, Kürtlere deðil PKK vb silahlý þiddet kullanýmýný temel alan örgütlere karþýdýr. Bunu tüm dünyanýn anlamasýný saðlama zamaný geldi smiley

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

22.10.2019

Son Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019 22:38

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.