Ölüm oruçlarý ya da “fedai intiharý” nasýl biter?

25 Mart 2019 11:00 / 2062 kez okundu!

 

 

Ne yazýk ki günümüzde hala ölüm oruçlarýný politik olarak kullanma heveslisi yapýlar mevcut. Hendekleri kazýp “halk savaþý” baþlatarak Öcalan’ý kendi elleriyle tecrit edenler alçakça bir suskunluk içindeyken, bu politikadan habersiz zavallý gençler bilerek ölüme itiliyor.

 

****

 

Ölüm oruçlarý ya da “fedai intiharý” nasýl biter?

 

Ne yazýk ki günümüzde hala ölüm oruçlarýný politik olarak kullanma heveslisi yapýlar mevcut. Hendekleri kazýp “halk savaþý” baþlatarak Öcalan’ý kendi elleriyle tecrit edenler alçakça bir suskunluk içindeyken, bu politikadan habersiz zavallý gençler bilerek ölüme itiliyor.

Üstelik yanlýþ ölüm orucundaki Leyla Güven bile “Fedai eylemlerinde BULUNMAMANIZI istiyorum” diye haber gönderiyor. Buna raðmen üst yönetimin, onlara bilerek, bilmeyerek destek çýkanlarýn rezil suskunluðu sürüyor. 

Twitter’da þöyle yazdým: “Leyla Güven; kendisi yanlýþ yaparak aðýr çekim intiharla fedai oluyor ama hýzlý çekim intiharcýlara karþý çýkarak doðru yapýyor. Destek bildirisi imzalayan “aydýnlar” yanlýþ; -eðer varsa- “Ölümle oynamayýn, ölüm oruçlarýný hemen durdurun; politik mücadele ayrý bir sanat” diyen doðru yapýyor. Ýrfan Aktan sanki böyle demeye getirerek doðruyu arýyor... (Ölüme seyirci kalmak)

Zaten, imza baðýmlýsý aydýnlar “ölüm oruçlarý hemen bitirilsin” demedikçe; devlet acilen ‘görmezden gelme’ politikasýný býrakýp ölüm oruçlarýna fiilen son vermedikçe; fedai eylemleri devam eder, cenazeler çoðalýr. PKK/HDP ise “tecrit” meselesine çözüm için zavallý Kürt gençlerini ölüme sürmek dýþýnda sivil, politik baþka adýmlar olduðuyla yüzleþmek ihtiyacýnda bile deðil ne yazýk ki... 

RTE nefretiyle gözleri kapanmýþ, ‘baþý açýk kadýn gerilla’ fotoðrafýndan haz duyan; zamanýn ruhundan, deðiþimden ürken, fikirlerini deðiþtirme tembelliðinden hoþnut Oblomovcu, Ýslamofobik, eskinin sahte romantik devrimcileri, aydýnlarý!..

Bu konuda yanlýþ destekler vererek, ölüme teþvik bildirilerine imza atarak ya da sessiz kalýp uluslararasý kamuoyundan destek bekleyerek, Türkiye’yi zora sokacak kararlar umarak; Dolarý gün be gün takip edip, zýplama ihtimallerinden haince zevkler devþirerek; 

sonuçta PKK/HDP’nin kötü politikalarýna, berbat taktiklerine, yeni suçlarýna suçlarýna ortak oluyorsunuz sad 

Saflarýnýzda cesur bir özeleþtiriye, atýlýmcý bir yenilenmeye hiç bu kadar ihtiyaç olmamýþtý.

Daðlarda ya da hapislerde, ülke içinde ya da dýþýnda, Kürt ya da Türk gençlerinin ölümlerine dur demenin biricik yolu aslýnda bellidir:

PKK, Türkiye’ye karþý savaþmaktan vaz geçtiðini açýklamalý; güçlü bir özeleþtiri ile tüm izleyenlerini demokrasi, özgürlük, barýþ, refah ve adalet için Türkiye ile birlikte çalýþmaya davet etmelidir!

Böyle bir adým hem Türkiye’nin hem de tüm Mezopotamya’nýn kaderini deðiþtirir. Ölümlerin, savaþlarýn, gözyaþlarýnýn çoðu anýnda biter...

Bu yüzden, PKK/HDP saflarýnda buraya yoðunlaþmayan her fikir, her taktik artýk daha da kirlidir... 

Her gelen gün, yeni gençlerin ölüm haberleriyle kirlendikçe; “neden PKK/HDP’yi böyle bir adým atmaya zorlamak için çabalamadým?” sorusuyla daha çok yüzleþeceðiz sad

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

25/03/2019, Ýstanbul

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.