İkMM'de bu ay tek gündem var: 'Soma'nın ardından: Türkiye'de İş Güvenliği'

03 Haziran 2014 15:57  

 

İkMM'de bu ay tek gündem var: 'Soma'nın ardından: Türkiye'de İş Güvenliği'

İzmir küçük Millet Meclisi'nin Haziran toplantısı 6 Haziran 2014, Cuma günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde gerçekleşecek. Sivil toplumla milletvekillerinin birbirleriyle diyalog kurduğu bu zeminde bu ay tek bir gündeme yer veriliyor: "Soma’nın ardından: Türkiye’de İş Güvenliği”. Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E.’nin kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek toplantıya Soma'dan "özel" konukların yanı sıra MHP adına Manisa Milletvekili Erkan Akçay katılacak. 

İkMM’de bu ay, az ölümlerin rutinleşmeye, çok ölümlerin de olağan karşılanmaya başladığı ülkemizde son Soma Maden Faciası öncesi ve sonrasından yola çıkarak “Türkiye’de İş Güvenliği” konusu ele alınacak.

“Her gün 5 ila 8 işçi hayatını kaybettiği halde iş cinayetleri günlük yaşamımızın bir parçası değil. Hayatını kaybedenler haberlere konu olmuyor, gazetede birkaç satır veya ölüm biçimine bağlı olarak üç beş sütun yer buluyor. İşçiler kalıcı olarak sakat kalıyor, ağır yaralı olarak tedavi görürken veya yakalandıkları meslek hastalığı sonucunda sessizce ve yavaş yavaş hayatlarını kaybediyor.” Bu çarpıcı alıntı aslında uzun süredir kanamakta olan bu yara ile ilgili olarak yayımlanan İş Cinayetleri Almanağı 2013 adlı kitaptan.

İş kazaları ve iş-işçi güvenliği ile ilgili Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun son haritasında ise Türkiye bu konuda yapılan 1'den 5+'a kadar olan değerlendirmelerde en kötüsünden bir önceki derecede yer alıyor. (5 kategorisinde Kamboçya ile aynı seviyede.)

Tarih: 6 Haziran 2014, Cuma - Saat: 10:00 – 13:00

Yer: Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Şair Eşref Bulvarı No:1/A - Çankaya/İzmir

Konu: "Soma’nın ardından: Türkiye’de İş Güvenliği”

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0