İkMM'de bu ay 'Kentsel dönüşüm, Tükiye-AB İlişkileri ve Yeni Yerel Yönetimler Yasası' konuşuluyor

28 Ekim 2012 10:17  

 

İkMM'de bu ay 'Kentsel dönüşüm, Tükiye-AB İlişkileri ve Yeni Yerel Yönetimler Yasası' konuşuluyor

İzmir küçük Millet Meclisi 2 Kasım'da Pervin Mısırlıoğlu ve Ali Rıza Avcan'ın moderatörlüğünde yine en can alıcı konuları tartışıyor: 'Kentsel dönüşüm, Tükiye-AB İlişkileri ve Yeni Yerel Yönetimler Yasası'. Toplantıya AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını temsilen Turan Dilek konuşmacı olarak katılacaklar.

Genel Konu: Tükiye-AB İlişkileri ve Yeni Yerel Yönetimler Yasası

Yerel Konu: Kentsel Dönüşüm

Yeni dönem AB ilişkileri kimleri etkileyecek? Yerel yönetimler yasası neleri kapsayacak?

Kentsel dönüşüm yasası geçtiğimiz ay meclisten geçti ve ülkenin çeşitli yerlerinde yıkımlar başladı. Peki bu dönüşümle birlikte vatandaş nelere dikkat etmeli? Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme uğraması olasılığı var mı?

Moderatörler: Pervin Mısırlıoğlu E. ve Ali Rıza Avcan (Eğitim ve Yönetim Danışmanı)

Tarih: 2 Kasım 2012, Cuma
Saat: 10.00
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. Kat - Alsancak/İzmir


- Toplantı halka açıktır -


NEDİR BU TkMM?

Bizler İzmir'de eski adıyla Forum Ortak Çalışma Grupları (Forum OÇG), yeni adıyla Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) olarak; sivil toplum örgütleri, meslek ve emek örgütleri ile kanaat önderlerinin, o ilin milletvekilleriyle her ay bir araya gelerek o ilin ve Türkiye’nin birer güncel sorununu konuşmak için vekilleri-müvekkilleriyle, seçilenleri-seçmenleri ile buluşturmaya çalışan hamallarız.

“ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile her ay yaptığımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak.

Artık milletvekillerimizi dört yılda bir seçim bölgesine giden kişiler olarak anmak istemiyoruz. Eski alışkanlıklar bitsin ve vekiller-müvekkilleriyle her ay buluşmayı gelenek haline getirsinler istiyoruz.

Evet, “ESKİ KÖYE YENİ ADET” getirmek istiyoruz. Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman zaman, değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0