Haydi!.. Yeni dönem için 4 Ekim'de küçük Meclise...

01 Ekim 2013 12:21  

 

Haydi!.. Yeni dönem için 4 Ekim'de küçük Meclise...

İzmir küçük Millet Meclisi toplantıları başlıyor... Yeni dönemde ilk toplantı 4 Ekim 2013 Cuma günü gerçekleştirilecek

Kamuoyunun günlerdir konuştuğu Demokratikleşme Paketi 30 Eyül 2013 pazartesi günü (dün) açıklandı. Başbakanın bizzat kendisinin açıkladığı Demokratikleşme Paketi gerçekten "zamanın ruhunu kavrayan" bir değişim mi? İkMM paketin ülkeye yararını tartışmak için bu sezonun ilk toplantısını yapmak üzere önümüzdeki cuma günü Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne davet ediyor.

Tüm ülkeyi ilgilendiren bu konunun yanı sıra yerel konuların tartışıldığı bölümde, tüm dünyada kurulu bulunan Hayvanları Koruma Dernekleri’nin 1931 yılından beri kabul ettiği 4 Ekim ‘Dünya Hayvan Hakları’ günü vesilesiyle ‘İzmir’deki Sokak Hayvanlarının Durumu’ ele alınacak. Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYDER) Başkan Yardımcısı Funda Ersoy Bayrı da yapacağı sunum ile yerel konuya katkıda bulunacak.


Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu (Gazeteci)

Yerel Gündem sunumu: Funda Ersoy Bayrı
(Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği – DOHAYDER - Başkan Yardımcısı)


Katılacağını beyan eden vekiller:

CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel


Tarih: 4 Ekim 2013, Cuma

Saat: 10:00

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. kat - Alsancak/İzmir


---

- Toplantı tüm halka açıktır. -


NEDİR BU TkMM?

"Bizler İzmir'de eski adıyla Forum Ortak Çalışma Grupları (Forum OÇG), yeni adıyla Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) olarak; sivil toplum örgütleri, meslek ve emek örgütleri ile kanaat önderlerinin, o ilin milletvekilleriyle her ay bir araya gelerek o ilin ve Türkiye’nin birer güncel sorununu konuşmak için vekilleri-müvekkilleriyle,seçilenleri-seçmenleri ile buluşturmaya çalışan hamallarız.

“ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile her ay yaptığımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak.

Artık milletvekillerimizi dört yılda bir seçim bölgesine giden kişiler olarak anmak istemiyoruz. Eski alışkanlıklar bitsin ve vekiller-müvekkilleriyle her ay buluşmayı gelenek haline getirsinler istiyoruz.

Evet, “ESKİ KÖYE YENİ ADET” getirmek istiyoruz. Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman zaman, değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim."

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013 14:33

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0