Yaz Düşleri - Aşkları Yaz

22 Temmuz 2009 14:32 / 3042 kez okundu!

 


Kendinizi anlatmaya çalışırsınız, söyledikleriniz cılız kalır. O kadar tongue fu çalışırsınız, onun karşısında konuşamazsınız. Serseme çevirir sizi...

Latin aşık olursunuz, kuzeyli entelektüel, doğulu bilge. Ona hazır olmaya çalışırsınız. Çünkü o size bir armağandır. Boşuna yaşamadığınızı ona göstermek istersiniz.

Kaos içinde güzel bir rastlantıdır. Bu kadar yanılsama içinde güzel bir gerçeklik. En gerçek düşünüzdür. Onunla sade bir yaşam istersiniz.

Erkek olduğunuzu hissetmek istersiniz. Asla vazgeçmezsiniz. Mavi yolculukta katamarandan atlayıp onunla birlikte yunuslarla yüzmek istersiniz. Kefken, Kerpe’ye gitmek.

Gündelik hayatın o bir ton ayrıntısını, onunla bir büyüyü yaşıyormuşçasına, sanki onunla yaşadığınız gündelik hayat dışında onunla birlikte ikinci bir büyüyü yaşıyormuşsunuz gibi yaşamak istersiniz. O anlamlandırınca hayatınız anlam kazanır. 

Doğa, yaşam, gizli güçler ve bütünlüğünüz size güç versin istersiniz. Deniz kenarında ağaç gölgesinde Thriller dansı yapmak, Dario Fo, Sam Shepard, Trevanian okumak, I Ching oynamak.

Yağmurlu öğleden sonraları, mozaik pasta veya tahinli profiterol yapıp, Blow Up, Köprüüstü Aşıkları veya Mavi’yi izlemek, Jane Birkin dinlemek istersiniz. Vermeer veya Bosch resimlerini tartışmak.

Mürdüm ve turkuaz giymesini istersiniz. White Linen veya Angel Innocent kullanmasını. Hep duru, zarif, kırılgan kalmasını. Onunla olurken tatile gerek yoktur. Çalışırken keyif almak gibidir. Saçmalasanız bile dinler. Düşüncelerinizi kabul etmese bile anlar.

Yaptığınız her şeyi severek, inanarak, tutkuyla yaparsınız. Hasta olmayacağım der ve olmazsınız. Sürekli yenilenirsiniz. Daima gelecek kuşak olursunuz. Kendinizden uzaklaşıp ona yakın olursunuz.

Mekanik değil romantik bakarsınız dünyaya. Paris olursunuz, altın elmayı aşk tanrıçasına uzatırsınız. Güzellik, cilve, naz, baştan çıkarıcı her şey ondadır. Olympos’a gidersiniz. Zeus’la nektar içersiniz.

Gereksiz şeylere tasalanmazsınız. İmkansızları başarırsınız. Sezgilerinizle doğru yolu bulursunuz. Kendinizi de diğer herkesi de seversiniz.

Onu beklemek hoştur. Yaşlanmazsınız. Yaşamınız da iyileşir. Onu bilginizle değil direk ilginizle etkilersiniz.

Onunla bir yoldasınızdır. Varmayı umursamazsınız.

Bütün erkekler gibi onun karşısında gülünç durumlara düşersiniz.

Bütün insanlar gibi aşk öykülerini, filmlerini, müziklerini seversiniz. 

Gökhan Özgen
22.07.2009

Resim: Loren Grey

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
08 Temmuz 2010 17:17

Nurten Düzkantar

Bakıyorum da bir ben değilim yazılarının eşliğinde müzik dinleme düşüncesinde olan..yazdığın bu parçalar müzik eşliğinde, güzel nüansları olan
bir sesle okunup dinlenmeye hazır hale getirilirse, okuma tembelliği olan tüm okurlara ulaşma açısından güzel, verici, öğretici, bilinçlendirici etkisi bir başka olur...Dilerim gün gelir böyle bir çaba içİnde de olabilirsin seni tekrar kutluyorum.SEVGİLER...

22 Temmuz 2009 17:13

deepblueeagle

evet. o yaz olabilir. :)
veya,
örneğin, bryan adams'ın summer of 69.
ve çok uygun bir film de var.
summer of 42. jennifer o'neill olgun kadın rolünde. 
genç oğlan tatile gider ve olgun kadına tutulur. masum ve naive olarak.
ah şarkılar, filmler, romanlar.

zerrin, teo. hepsi olabilir.
love is a many splendoured thing de olabilir.
california dreaming de.

hele hele şey...
sealed with a kiss.
muhteşem romantik bir aşk ve yaz şarkısı.

yes it's gonna be a cold lonely summer
but I'll fill the emptiness
I'll send you all my love.
everyday in a letter
sealed with a kiss.

uygun bi ton fransız şarkı var.
joe dassin. babası jules dassin.

müzik, sinema, kitaplar.
hayat güzel.
mutluluğun resmi çizilebilir.
:)

okumakla olmuyo :))
sizden yazı bekliyoruz.
gözlerimiz kurudu.
:))




22 Temmuz 2009 16:09

yayinci

Bu tarz metinlerinizi okuduğumda, ardından hemen hangi şarkı çalınır diye düşünmeden edemiyorum. Herhalde yayıncılığımdan kaynaklanıyor. Radyoda bir program köşesinde değerlendirilebilecek hoş yazılar çünkü... Bu yazının şarkısı: O yaz... Zerrin Özer'den... Teoman'dan da olabilir... Kolay gelsin...

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.