Sil baştan!

30 Temmuz 2009 23:38 / 2522 kez okundu!

 


Hayat sonsuz değil. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamanın gereği yok. Gururun da. Detaylara takılmak da gereksiz. Bakın bugün son günümüz olabilir. Kendimizi de üzmeyelim diğer insanları da.
 

Hayat kısa. Belki 70-80 yıl yaşayacağız. Uzun gibi görünse de dünya tarihinde nefes almak kadar kısa bir an. Kendimizi önemsemeyelim. Hatalar yapabiliriz. Risk alabiliriz. Hayat çelişkilerle dolu, biz neden çelişkili olmayalım ki? İyimser olmalı. Olumlu olmalı. Bol gülmeli.

Üzenlerden uzak durmalı. Gülümseyen arkadaşlarımız olmalı. Hepimiz yalnız ölüyoruz. Herkesin hayatı kendine. Herkesin öyküsü kendine.

Umutlanmalı. Yenilenmeli. Yaşama dalıp yaşamın temposu yakalanmalı. İzleyici değiliz, yaşıyoruz. Silkeleyin kendinizi, boşaltın.

Değişmeli, öğrenmeli, sevdiğin şeylerle ilgilenmeli. Yolculuk yapmalı, rutini kırmalı, ama yolun sonu yok, yol var, süreç var, sonuç yok, mucize yok. Yola aklını götürme ki yolda şaşırıp öğrenebilesin.

Okuyun. Şiir okuyun. Komşu kızına veya işyerindeki oğlana aşık olduysanız, bir kerecik aşık olduysanız şiir seversiniz. Yap boz yapın, bulmaca çözün, sudoku çözün, insanları, yaşamı çözmekten daha kolay. Sevin ama ilişkinizi laboratuardaymış gibi irdeleyip çözümlemeyin.

Hayal kurun ve hayallerinizden vazgeçmeyin. Hayaliniz yoksa hayalinizi bulun. Kendinizi bilin, bilmiyorsanız keşfedin, sil baştan bulun kendinizi. Ayağa kalkın ve tekrar başlayın. Deneyin. Kendinizi kabullenin ki değişebilesiniz. Büyümeyin, masum kalın, kirlenmeyin. Geçmişinizin hayaletlerinden kurtulun.

Uzun yürüyüşler yapın. Şehri yürüyerek keşfedin. Okuyun, yazın, dans edin, mektup yazın.

Yaşama aşık olun. Pişman olmayın. Yaptığınız her neyse onu tutkuyla yapın. Vazgeçmeyin, bir tarzınız olsun. Kendi izinizi kendiniz bırakın hayata. Kimsenin bilmesi, onaylaması gerekmez. Siz onaylayın kendinizi.

Unutmayın. Mutsuzluğumuzun nedeni, kendimizle ilgili duyduğumuz mutsuzluktur. Tersini söylesek de çoğumuz kendimizden hoşlanmayız. Kendimizle ilgili izlenimlerimiz kötüdür.

Olayların da bizi mutsuz ettiğini söyleriz. Halbuki, mutlu olmak bir seçimdir. Hayata karşı aldığımız tavırla mutlu oluruz. Aslında olaylar ve insanlar değildir bizi mutsuz eden. Onlara yüklediğimiz anlamdır.

Akıl ve sağduyudan da vazgeçin biraz. Sezgilerinizle davranmayı deneyin.

Önce öfke, kıskançlık, kompleks gibi kendi kirliliklerinizle yüzleşin ve temizleyin.

Kendinize acımaktan vazgeçin. Sil baştan yeniden başlayın. Önce kendinizi bilin. Ve sonra bu dünyada yaşarken tekrar tekrar yeniden doğun.
 


Gökhan Özgen
30.07.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
12 Temmuz 2010 17:00

Nurten Düzkantar

FAHİR ATAKOĞLU nun SIR adlı parçası eşliğinde okudum parça huzur verici senin yazında ondan aşağı kalır gibi değil öyle yakıştılar ki...harika.. dua okur gibi bunların eşliğinde adeta meditasyon yaptım...tek kelimeyle harikaydı ellerine ,bu güzel duyguları paylaşan yüreğine sağlık GÖKHAN cım..
27 Haziran 2010 21:43

cudi

SİL BAŞTAN ÇOK ZOR..
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.