Giresun'da şehrin yarısı su altında

21 Temmuz 2009 13:05  

 

Giresun'da şehrin yarısı su altında

Giresun'da sabaha karşı başlayan sağanak yağmur sele yolaçtı. Şehrin yakınlarından geçen bazı dereler taştı. Çok sayıda araç denize sürüklendi. Karadeniz Sahil Yolu da ulaşıma kapatıldı. Yoldan kontrollü olarak sadece büyük araçların geçişine izin veriliyor.

GİRESUN - Giresun'da etkili olan yağış sonrası şehrin sahil kesimindeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Sabah saatlerinden beri etkili olan yağış nedeniyle şehrin doğu kesiminden denize dökülen Aksu Deresi ile batı kısmından denize dökülen Batlama derelerinde taşkınlar meydana geldi.

Taşkınlar sonucu, sahil kesiminde kalan binaların giriş katlarındaki çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı.

Karadeniz Sahil Yolu'nda meydana gelen su birikintileri nedeniyle de, çok sayıda araç yolda kaldı. Bu nedenle trafik dururken, yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Yolda kalan araçlar çekiciler yardımıyla çekilmeye çalışırken, ekipler, trafiği şehir içine vermeye çalışıyor.

Yetkililer, aldıkları ilk bilgilere göre, su taşkınları nedeniyle ölen yada yaralananın olmadığını, ekiplerin yoğun olarak çalıştığını söyledi.

ARAÇLAR DENİZE SÜRÜKLENİP KAYBOLDU
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu NTV canlı yayınında sel felaketi ile ilgili bilgi verdi. Aksu şunları söyledi: "Kentin yüzde 60'ı sular altında kaldı. Maddi kayıp çok fazla. Devlet hastanesi, okullar, yollar su altında kaldı. Okullarda öğrenim olmaması avantaj oldu. Giresun Devlet Hastanesi'nin arşiv ve morg bölümlerine su doldu. Ayrıca banka ve okulların giriş katları su altında kaldı. Buralarda motopomplarla su tahliye çalışmalarına başlandı. Taşkın sonucu dere yatağı kenarında park edilmiş 10'larca araç denize sürüklenip kayboldu.

Köylerden henüz bir haber alamadık. Bazı köylerde yıkılan evler olduğu haberi geldi. Ama en önemlisi can kaybımız yok. Bu çok sevindirici . Daha önce 2001'de bir sel felakati olmuştu. Ama bu kez maddi hasar çok büyük oldu.

Bu zarar için şimdilik 10-15 milyon TL diyebiliriz. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre yağışlar aralıklarla sürecek. Riskli bölgelerdeki vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz''

BAZI KÖYLERE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Selden etkilenen Girusun'un Bulancak İlçesi Belediye Başkanı Kadir Aydın da, bölge eğimli arazi olduğu için yollarda bozulmalar oluştuğunu söyledi. Aydın NTV canlı yayınında şunları söyledi: " Altyapı hasar gördü. Tesellimiz bölgemizden can kaybımız olmaması. Temennimiz bu felaketin devam etmemesi yönünde. Çünkü yağış devam ediyor. Derelere yeniden şişme meydana gelirse felaketin boyutu büyür endişesindeyiz. Ekiplerimiz sabahtan bu yana çalışıyor. Bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Göçme tehlikesi atlatan evler olduğunu biliyoruz. Bu evler de tahliye edildi. Durumumuz şimdilik bu." 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0