Flaş! Flaş! Flaş! Pop Dünyası 'Kral'ını Yitirdi

26 Haziran 2009 13:44  

 

Flaş! Flaş! Flaş! Pop Dünyası 'Kral'ını Yitirdi

Dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson kalp kirizi geçirerek hayata veda etti. 

Evinde Marlin Monroe'nun heykeli vardı, Malikhanesine Peter Pan'ın ülkesinin adını verdi, Charlie Chaplin hayranıydı, Elvis Presley'in kızıyla evlendi.

Popun kralı Michael Jackson, ödüllerle ve skandallarla dolu bir hayatın ardından 50 yaşında hayata veda etti.

Jackson, evinde baygın olarak bulundu, doktorlar 45 dakika boyunca Jackson'ı hayata döndürmeye çalıştı, ardından hastaneye kaldırılan Jackson, burada hayata gözlerini yumdu.

Doktorları, Jackson'ın kalp krizi geçirdiğinin sanıldığını, kesin sonucun ise otopside belli olacağını söyledi. Kardeşi ise, ünlü starın kalbinin, bunca strese dayanamadığını savundu.

Dokuz kardeşin beşincisi olan Michael Jackson, müzik hayatına küçük yaşta dört erkek kardeşiyle kurduğu bir grupla başladı.

Michael Jackson, ilerleyen yıllarda çocukken ünlü olmanın bedelini çocukluğunu yaşayamamakla ödediğini, hiç noel ya da paskalya gibi günleri kutlayamadığını söylemişti.

Jackson'ın çocukluğundan anımsadığı acı dolu bir olgu da, babasının, belindeki kemerle Jackson'ı döverek dans öğretmesi oldu. Sahnelerde rüzgar estiren Jackson, kuşağının en iyi dansçısı da oldu.

Ünlü yıldız, 1980'lerde ününün zirvesine erişti.

Çıkardığı hemen her albüm, en çok satanlar listesine girdi. 1982 yılında yaptığı Thriller, Beat It, Billie Jean yıllarca en çok satan albümler listesinden inmedi.

Bir dizi estetik ameliyat geçiren Jackson, derisinin rengini açmaya çalıştı, yüzü tanınmayacak hal aldı.

Ceketi, kendi bulduğu dans stili, tek eldiveni hayranlar ordusu tarafından yıllarca taklit edildi. 

1993 yılında geceleri çiftliğine davet ettiği çocuklardan birinin cinsel taciz suçlamasına maruz kaldı. 1994 yılında Elvis Presley'in kızı Lisa ile evlendi. Bu evlilik kısa sürdü. 1996 yılında Debbie Row ile evlendi, iki çocuğu oldu. Üçüncü çocuğunun annesini ise asla açıklamadı.

Jackson'ın başdöndürücü yükselişi 1990'lı yıllardan itibaren inişe geçti. Sanatçı 1997 yılından itibaren hiç turneye çıkmadı, 2001 yılından buyana da hiç yeni albüm çıkartmadı.

Ekonomik durumu da her geçen gün bozuldu. Borç batağında bulunan Michal Jackson, gelecek ay Londra'da 50 konserden oluşan bir turneye çıkmaya hazırlanıyordu.

Annesi gibi Yehova Şahitlerine katıldı, içki ve sigaradan uzak durdu, cumartesi günleri oruç tuttu, kapı kapı dolaşarak yeni müridler kazandırmaya çalıştı. 1980'li yıllardan itibarense Yehova Şahitleri ile bağlarını kopardı. Son dönemde Jackson'ın Müslüman olduğu yolunda söylentiler dolaşıyordu. 

TRT.Haber

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0