Fırtınanın içinden geldiler

05 Mayıs 2009 13:31  

 

Fırtınanın içinden geldiler

Saldırganlar, çöl fırtınası nedeniyle göz gözü görmezken ve köyün erkeklerinden bir bölümü nöbetteyken köye sızdı. “Terör değil” diyen devlet kan davası olasılığını işaret etti. Ancak baskında yakınlarını kaybedenler böyle bir ailevi husumetin varlığını doğrulamadı ve komplo ihtimali üzerinde durdu. Mardin Devlet Hastanesi morguna 36 ceset kaldırıldı. Köyün etrafı Jandarma tarafından çevrildi. İçişleri, Adalet ve Tarım bakanları bugün Bilge Köyü’ne giderek incelemelerde bulunacak

Mardin’de korucu köyünü basan kar maskeli 5-6 kişilik grubun, kadın ve çocuklara evde, erkeklere ise namaz kıldıkları camide ateş açtığı saldırıda 16’sı çocuk 45 kişi öldü. 

Öte yandan Suriye’den gelen çöl fırtınasına karşı polislere ve gazetecilere toz maskesi dağıtıldı. Fırtınadan dolayı görüş alanı 10 metrenin altına düştü.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay saldırı üzerine ilk yaptığı açıklamada olayı şiddetle kınadığını belirterek “Şu anda bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 yaralımız var” dedi. Bakan Atalay şunları söyledi: Mülki yöneticilerimiz ve güvenlik güçlerimiz hemen olay yerine intikal ettiler. Bölge Komutanı, Jandarma komutanı ve yeterli sayıda birlik köye intikal etti. Mardin’deki sağlık teşkilatımız gerekli tedbirleri aldı. Yeterli sayıda ambulans hemen olay yerine sevk edildi. Hastaneler seferber oldu. Biz de hemen Bakanlığa arkadaşlarımızla birlikte geldik ve burada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hem olayları takip ediyoruz, hem gerekli talimatları veriyoruz. Sayın Başbakanımız yakından takip ediyor, kendisine sürekli bilgi sunuyoruz. Maalesef şu anda bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 yaralımız var. Yapılan ilk tespitler ve değerlendirmelere sonucu, olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde bir görüş oluştu. Ama tabi Cumhuriyet Savcılığımız olayla ilgili çok yönlü soruşturmayı şu anda yürütüyor. Ama biraz önce ifade ettiğim gibi terör olayı olmadığı yönünde kuvvetli bir kanaat oluştu. Olayın araştırması devam ettiği için diğer yönüyle ilgili şu anda fazla bir şey söyleyemiyoruz. Geçmiş olsun diyorum. Tabi ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, bu üzücü bir olay. Olayı şiddetle kınıyorum. Çok sayıda masum vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Bakan Atalay, sabah erken saatlerde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle birlikte olay yerine gideceğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Hem orada incelemelerde bulunacağız hem vatandaşlarımızın acılarını paylaşacağız, taziye görevimizi yapacağız. Hükümet olarak yapmamız gereken bir şey varsa onları yapmaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum, vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum."

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0