Fadime Özkan: Bu çözüm süreci 'Made in Turkey' amblemli bir süreçtir

30 Mayıs 2013 17:16  

 

Fadime Özkan: Bu çözüm süreci 'Made in Turkey' amblemli bir süreçtir

İZMİR Küçük Millet Meclisi'nin (İKMM) düzenlediği 'Diyalog: Konuşmak ve Dinlemek' konulu etkinliğine katılan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubunda yer alan Fadime Özkan, “Bu çözüm süreci 'Made in Turkey' amblemli bir süreçtir. Bu AK Parti’nin değil devletin projesidir” dedi. Toplantı öncesi ve toplantı sırasında İP üyeleri gösteri yaptı.

İKMM tarafından düzenlenen 'Diyalog: Konuşmak ve Dinlemek' konulu etkinlik Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubunda yer alan Fadime Özkan’ın katılımıyla yapıldı. Toplantı öncesi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi (İP) üyeleri toplantıyı protesto etti. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup 'İzmir’in Akile İhtiyacı Yok', 'İzmir’in Kapısı Akile Kapalı', 'Türk-Kürt Kardeştir-Amerika Kalleştir' ve 'AKP'nin Akili Böldürtmeyiz Ülkeyi' sloganları attı. Bina önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken binaya girişlerde ise kimlik kontrolü yapıldı.

Toplantının yapıldığı salonda Türk Bayrağı olmadığı ve PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığı iddiasıyla Murat İnce adlı bir kişi, toplantıyı bir süre protesto etti. Toplantının moderatörü Pervin Mısırlıoğlu ile bir süre tartışan İnce, tüm uyarıları rağmen yerine oturmayı kabul etmedi. Toplantıya katılan vatandaşlar tarafından protesto edilen İnce, güvenlik güçleri tarafından zor kullanılarak dışarı çıkartıldı.

Ege Bölgesi’nde katıldıkları çok sayıda toplantıda benzer protestolar ile karşılaştıklarını anlatan Özkan, “Her toplantıda bir kişi kendini öne atarak benzer ifadelerle hakaretlerle suçlamalarla bir satır cümle dinlemeden gösteri yapıyor. Bu toplantının üslubu var. Konuşan herkesin eleştirisini, görüşünü kaydediyorum. Tepkisel gösteriyi yapan beyefendi demokratik bir toplantı olmadığını söyledi. Ama salona girebilmiş” dedi.

Türkiye’nin kronik bir sorununu çözme eşiğine geldiğini belirten Özkan, “Ege Bölgesi’nde sorumlu Akil İnsanlar Heyeti olarak bölgeye gelmeden önce sürece destek yüzde 43,5 civarındaydı. İki aydır bölgede toplantı yapıyoruz. Toplumun farklı katmanlarıyla esnafla, şehit aileleriyle pek çok kişiyle görüştük. Şimdi ise aldığımız bilgiler ışığında desteğin yüzde 60’lara çıktığını düşünüyoruz” diye konuştu. Toplantılara vatandaşlardan endişeler duyarak başladıklarını söyleyen Özkan, iki aylık sürecin sonunda vatandaşların endişelerinin yok olmaya başladığını belirtti.

Sürecin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini anlatan Özkan, vatandaş toplantılarında en çok karşılaştıkların soruların, “30 yıldır devlete kurşun sıkan terör örgütü neden şimdi silah bırakıyor taviz mi verildi? Abdullah Öcalan serbest mi kalacak? Türk Bayrağı yasaklanacak mı? Türkiye Cumhuriyeti bölünecek mi? Türk Milleti kavramı Anayasadan çıkacak mı?” olduğunu söyledi.

PKK terörü sebebiyle 127 gündür kimsenin hayatını kaybetmemesinin sürece inancın artırdığını söyleyen Özkan, PKK yetkililerinin silahlı mücadele döneminin geride kaldığını açıkladıklarını belirtti. Akil insanların AK Parti’nin sözcülüğünü yaptığı gibi eleştirilerine de cevap veren Özkan, “Bu çözüm süreci 'Made in Turkey' amblemli bir süreçtir. Bu AK Parti’nin değil devletin projesidir” dedi. Sürece muhalefet partilerinin de dahil olması gerektiğini belirten Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’a yapılan geziyi heyecanla izlediklerini söyledi. Özkan, “Başkan Aziz Kocaoğlu’nun geniş bir ekiple oraya gitmiş olması, belki kendi siyasi partisinden baskı görme ihtimaline rağmen oraya gitmiş olması takdire şayan. Ama CHP’nin bu sürece dahil olması, sürecin selameti toplumsal barış bakımından çok önemlidir” diye konuştu. - Cihan DURAK / İZMİR (DHA)

haberhurriyeti.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0