Kent bir insandır

27 Ocak 2014 18:29 / 2504 kez okundu!

 

 

Eski bir inanışa göre kent bir insandır. Binalarsa onun kolları, bacakları, gözleri. Onlar olmazsa ya da yetkin olmazsa yaşamını sürdürmekte zorlanır kent. Kentin mimarlığı bu nedenle önemlidir. Mimarlık yalnızca binalar inşa etmek anlamına gelmediği, o aynı zamanda kentin iyi bir yaşam sürdürmesinin aracı olduğu için.

Eski bir inanışa göre kent bir insandır. Binalarsa onun giysileri, takıları, süsleri. Onlar olmazsa ya da anlamlı olmazsa kendisini ifade etmekte zorlanır kent. Kentin mimarlığı bu nedenle önemlidir. Mimarlık yalnızca binalar inşa etmek anlamına gelmediği, o aynı zamanda kentin derin varlığını dile getirmesinin aracı olduğu için.

Eski bir inanışa göre kent bir insandır. Binalarsa onun anıları, belleği. Onlar olmazsa ya da bütünlüklü olmazsa bugününü anlamakta zorlanır kent. Kentin mimarlığı bu nedenle önemlidir. Mimarlık yalnızca binalar inşa etmek anlamına gelmediği, o aynı zamanda kentin uzak katmanlarını kavramasının aracı olduğu için.

Eski bir inanışa göre kent bir insandır. Binalarsa onun geleceği, düşleri. Onlar olmazsa ya da ufuk açıcı olmazsa yoluna devam etmekte zorlanır kent. Kentin mimarlığı bu nedenle önemlidir. Mimarlık yalnızca binalar inşa etmek  anlamına gelmediği, o aynı zamanda kentin gelecek yaşantısını kurmasının aracı olduğu için.

Eski bir inanışa göre kent bir insandır.

 

Emel KAYIN      

16.01.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014 21:13

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.