Çözüm sürecinde İzmir'de ilk adım

12 Nisan 2013 23:14  

 

Çözüm sürecinde İzmir'de ilk adım

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm süreciyle ilgili temaslarda bulunmak üzere bugün İzmir'de. Akil İnsanlar Ege Bölgesi üyeleri de yarın İzmirlilerle bir araya gelecek

İzmir, devam eden çözüm süreci çerçevesinde bugün ve yarın hareketli saatler yaşayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm süreciyle ilgili temaslarda bulunmak üzere bugün İzmir'e gelecek. Hükümetin açıkladığı Akil İnsanlar Ege Bölgesi üyeleri de bugün ve yarın İzmir'de olacaklar.

Bakan Müezzinoğlu, bugün saat 09.00'da Sarnıç Seydiköylüler Derneği'ni ziyaret edecek, Mövenpick Otel'de saat 10.00'da basın mensuplarıyla kahvaltı yapacak, Ege Karadenizliler Vakfı ve Anadolu Birliği'ni, Konyalılar Vakfı'nı, Ege Kars, Ardahan, Iğdır Federasyonu'nu ile Balkan Federasyonu'nu ziyaret edecek. Yaklaşık 800 kişinin katılacağı konferansta çözüm sürecini anlatacak. Sağlık Bakanı, Urla Sağlık yöneticilerini ve tesisini de ziyaret edecek. Bakan Müezzinoğlu, aynı gün saat 22.00 uçağı ile İstanbul'a dönecek. Çözüm sürecini anlatmak için İçişleri Bakanı Muammer Güler de 20 Nisan'dan İzmir'e gelecek.

Yol haritası belirlendi

Akil İnsanlar heyetinin Ege Bölgesi üyeleri, çözüm sürecine yönelik çalışmaları kapsamında yarın İzmir'e gelecekler. Üyelerden Prof. Dr. Baskın Oran ise, bugün İzmir Küçük Millet Meclisi'nin davetlisi olarak heyetten bir gün önce kente gelerek görüşlerini aktaracak. Çözüm sürecine yönelik 7 bölgede görev yapacak 63 kişi, 2 ay süreyle sivil toplum kuruluşlarının ve doğrudan halkın endişelerini, önerilerini, tepkilerini dikkate alarak inceleme yapacak. Tarhan Erdem başkanlığındaki, gazeteci-yazar Avni Özgürel ve Fadime Özkan, TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, gazeteci Hasan Karakaya, yazar Hilal Kaplan, akademisyen-yazar Fuat Keyman, gazeteci Fehmi Koru, akademisyen Baskın Oran'dan oluşan Ege Grubu ise yarın İzmir'e gelerek çalışmalarına başlayacak.

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Başkanı Tarhan Erdem, kentteki temasların odağında vatandaş olacağını, Ege'de halkın sağduyusuna güvendiklerini ifade etti. Dün gece bir araya gelen heyet, çalışma için görüşlerini birbirleriyle paylaşarak izleyecekleri yol haritasını oluşturdu.

Akil insanlar heyeti, yarın çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu illerinin oluşturduğu Anadolu Birliği'ni ziyaret edecek, Urla ve Selçuk'ta temaslarda bulunacak. Heyet, Anadolu Birliği'nde 80 kişinin katılımıyla üç saat toplantı yapacak. Akşam yemeğinde de iş dünyası temsilcileriyle buluşacak. Akil insanlar, pazar günü iki gruba ayrılacak. Bir grup Urla'da diğeri Selçuk'ta temaslarda bulunacak.

Yeni Asır

11.04.2013

Son Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013 01:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0