Chp İzmir milletvekili Hülya Güven'in açıklaması

08 Mart 2014 13:59  

 

Chp İzmir milletvekili Hülya Güven'in açıklaması

İkMM toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Hülya Güven, “Seçimlerde kadınlar hep önlerdedir ama iş seçime geldiğinde kadınlar hep arkaya atılır. Aslında bu da kadına yapılan siyasi bir şiddettir” dedi.

İzmir Küçük Millet Meclisi tarafından Pervin Mısırlıoğlu’nun moderatörlüğünde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadına Şiddet” ve “Yerel Seçimler Öncesinde Seçilecek Adaylar Arasında Kadının Yeri” konulu toplantı Ahmet Piriştina Kent Arşiv ve Müzesi’nde yapıldı.

Toplantıda konuşan CHP’li Hülya Güven, kadınların seçilmemesi ve şiddeti ayırmanın zor olduğunu, kadınların tek başına şiddetle mücadele etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İzmir’de kadınların daha rahat bir şekilde yaşıyorlar. Eğitim oranı yüksek, refah seviyesi yüksek. Şiddetin en çok uygulandığı Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimiz. Kadınların ve erkeklerin üniversiteye kadar eğitimlerinin sağlanmasının bir hükümet politikası haline gelmesi gerektiğini dile getiren Güven, ”Eğitimli bir kadın sağlıklı bir çocuk dünyaya getirir, çocuklarının sosyal insanlar olmasını sağlar. Bu sağlanamadığı sürece kadınlar her zaman geri sırada olmaya mahkumlardır. Kadınlar okumak istemeli, annelerde mutlaka çocuklarını okutmalı. Genelde seçimlerde kadınlar hep önlerdedir ama iş seçime geldiğinde kadınlar hep arkaya atılır. Aslında bu da siyasi bir şiddettir”” dedi.

beyazgazete.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0