Beşiktaş'ın simge futbolcusu, spor yazarı Vedat Okyar sabaha karşı yaşamını yitirdi

20 Temmuz 2009 13:58  

 

Beşiktaş'ın simge futbolcusu, spor yazarı Vedat Okyar sabaha karşı yaşamını yitirdi

Bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Vedat Okyar, hayata veda etti

Geçtiğimiz günlerde Maslak Acıbadem hastanesine kaldırılan Vedat Okyar damarlarındaki pıhtılaşmadan dolayı felç geçirmiş, yaşam destek ünitesine bağlı olarak yoğun bakıma alınmıştı. Okyar'ın saat 05.15'te hayatını kaybettiği açıklandı. Okyar, yarın toprağa verilecek. Vedat Okyar için Akaretler'deki Beşiktaş Kulübü'nde saat 11.30'da tören düzenlenecek. Merhum'un cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Acıbadem Hastaneleri Yoğun Bakım Direktörü Prof. Dr. Nahit Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, "27 Şubat 2009 tarihinde, yemek borusunda tümör (pek çok bölgede karaciğer ve akciğer metastazları ile birlikte) tespit edilen hastamız Vedat Okyar, ilaç tedavisi ile izlenmekte iken, merkezi sinir sisteminin dolaşımında meydana gelen bozulma sonucu beyin enfarktüsü ve enfarktüs içine kanama gelişmiştir. Bu nedenle sağ tarafını kullanamayan ve yeterli iletişim kurulamayan hastamız Acıbadem Maslak Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 11 gündür tedavi görmekteydi. Durumu ağırlaşan Vedat Okyar, 20 Temmuz Pazartesi günü sabah saat 05.15'de hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dileriz" dedi. 

BEŞİKTAŞ: TARİFSİZ ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Beşiktaş'ın eski kaptanı ve spor yazarı Vedat Okyar için Beşiktaş Kulübü başsağlığı mesajı yayımladı. Siyah-beyazlı takımın resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Beşiktaşımız'ın efsane kaptanı, unutulmaz futbolcusu, sevgili Vedat Okyar Abimizi kaybetmenin tarifsiz üzüntüsü içindeyiz" denildi. Mesajda şu ifadeler yer aldı: 

"1968 yılları 1978 yılları arasında yer aldığı Beşiktaş takımında 253 maçta formamızı giymiş, libero mevkiinin vazgeçilmezlerinden olmuş, kullandığı 43 penaltının 42'sini filelerle buluşturmuş, profesyonelliği neticesinde hiç sakatlık yaşamamış, aşık olduğu Beşiktaş formasıyla kaptanlığa kadar yükselmiş ve 42 yaşına kadar futbol hayatını sürdürmüş olan Vedat Okyar, "Vedat Abimiz" kolon kanseriyle verdiği mücadeleyi maalesef kaybetti.
Futbolu bıraktıktan sonra başladığı spor yazarlığındaki kendine has üslubuyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Vedat Okyar, Beşiktaş'a olan aşkını her fırsatta dile getirmesiyle de tüm Beşiktaşlılar'ın en sevdiği yorumcularımızdandı.
Beşiktaş Ailesi'nin, Türk futbol dünyasının ve spor medyasının en önemli isimlerinden Vedat Okyar'ın vefatı tüm camiamızı derinden sarstı. Merhum'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk spor basınına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz."

Ayrıca Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da Okyar için mesaj yayımladı. (dha)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0