AK Parti'li Uçma: "Sorunların çözümü için her sesi dinlemek gerekiyor"

26 Nisan 2012 13:49  

 

AK Parti'li Uçma:

AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, TkMM (Türkiye küçük Millet Meclisi) gibi kurumların önemsediklerini belirterek, "Sorunların çözümü için, her sesi dinlemek gerekiyor" dedi

TBMM'de TkMM temsilcisi Şanar Yurdatapan ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Uçma, TkMM'nin Nisan ayında, Yeni Anayasa, güvenlik, eğitim reformu gibi konuları ele aldığını açıkladı. Güvenlik konusunun toplumlar ve bireyler için son derece önemli olduğunu söyleyen Uçma, 11 Eylül sonrası oluşturulan tedbirlerin güvenlik tedbirlerinden öteye geçtiğini ve bir inanca düşmanlık etme haline geldiğini söyledi. Anayasa ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uçma, 1876'dan itibaren Anayasal gelenek olduğunu, Mayıs ayında Anayasa raporunun oluşturulacağını söyledi.

TkMM Sözcüsü Yurdatapan ise, "Bize destek veren milletvekillerine teşekkür ederiz. TkMM ile TBMM'nin paralel çalışması pek alışık olunan bir şey değildir. Genelde STK'ların görüşünü almak uzun bir yolmuş gibi görünüyor; ama ancak bu şekilde yapılanlar kalıcı olur" dedi.

Yurdatapan, TkMM'de yapılan ortaya çıkan fikirlerle ilgili, "Genel ve yerel seçimlerde kimlerin aday gösterileceği parti genel merkezlerince değil, parti üyeleri arasında yapılacak bir ön seçimle belirlenmeli. Sivil toplum örgütlerinin ve tek tek bireylerin karar süreçlerine katılımı sağlanmalı" diye konuştu.

Haberler.com

Son Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012 13:27

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0