6 milyon Türk ve Kürt akraba

19 Nisan 2013 01:36  

 

6 milyon Türk ve Kürt akraba

Akil İnsanlar heyetinin Ege grubu dün ilk kez İzmir’de halkla buluştu

DAMLA YUR İzmir

Heyet önce Tarihi Kızlarağası Han’da esnaf ve vatandaşlarla konuştu. Sürece destek verenler heyetin oturduğu masaya gelerek görüşlerini paylaşırken, desteklemeyenler heyeti uzaktan izledi. Heyet üyelerinden Fuat Keyman ve Avni Özgürel masalarından kalkarak kendilerini uzaktan izleyenlerin yanına gitti. Bu sırada müzik öğretmeni olduğunu söyleyen bir kadın süreci eleştirerek Kürtlere çok fazla ayrıcalık verildiğini söyledi ve Türklerin bu süreç sonunda azınlık olarak görüleceğini kaydetti. Heyet daha sonra İzmir Küçük Millet Meclisi “Çözüm Süreci Özel” toplantısına katılmak üzere Anadolu Birliği’nin Basmane’deki binasına gitti. Bu sırada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bir grup sloganlar atarak heyeti protesto etti.

‘Tek yol eşitlik’
Heyet başkanı Tarhan Erdem, Türkiye’de 14-15 milyon Kürt olduğuna değinerek, “İzmir’de de Kürtler var. Türkiye’de 6 milyon Türk ve Kürt birbirleriyle akrabadır. Ama birisi kendine ‘Türk’ birisi kendine ‘Kürt’ diyor. Tarih boyunca Kürtlere bilerek ya da bilmeyerek haksızlık yapılmıştır. Kürtler parasız, eğitimsiz bırakıldı. Çalışma, eğitim eşitliğinin sağlanması gerekir. Bunun adı demokrasidir. Eşitlik dışında çözüm yoktur” dedi.

İzmir’de protesto
Heyet, İzmir Küçük Millet Meclisi “Çözüm Süreci Özel” toplantısına katılmak üzere Anadolu Birliği’nin Basmane’deki binasına gitti. Sivil polisler ve basın mensuplarının takip ettiği heyeti TGB’li bir grup, “İzmir’in kapısı akillere kapalı” “AKP, PKK ile anayasa yapamaz” sloganlarıyla protesto etti. Polisler grubu içeri almayınca grup heyeti yuhaladı.

milliyet.com.tr

14.04.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0