3 yaşındaki TkMM’den, 92 yaşındaki TBMM’ye Bayram Ziyareti

27 Nisan 2012 15:37  

 

3 yaşındaki TkMM’den, 92 yaşındaki TBMM’ye Bayram Ziyareti

23 Nisan Ulusal Egemenlik/Milli Hakimiyet Bayramı'nda Türkiye küçükMillet Meclisleri TBMM’yi ziyaret etti.

TkMM çalışmalarının yürütüldüğü illerden gelen girişimcilerden, Ankara ve İstanbul çalışanlarından oluşan 27 kişilik grup sırası ile Ak Parti, MHP, CHP ve BDP Grup Başkanvekilliklerini ziyaret etti. Tebrikleri Ak Parti'de Mahir Ünal, MHP’de Mehmet Şandır, CHP’de Muharrem İnce ve BDP’de Hasip Kaplan kabul etti. TkMM heyeti son olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.

Gerek grup başkanvekilleri gerek TBMM Başkanı, heyetin tebriklerini kabul ederken, farklı ifadelerle de olsa, sivil toplumla siyasetin sürekli ve ilkeli diyalogunu amaçlayan bu tür çalışmalara verdikleri önemi vurguladılar, TkMM’lere başarılar dilediler.

3 gün süren seminer ve “Genel kMM” toplantısı

TkMM’ler, her yıl yaptıkları gibi, yıllık buluşmalarını ve seminerlerini 23 Nisan günlerine denk düşürdüler. 21, 22 ve 23 Nisan tarihlerinde Ankara Etap Mola otelindeki seminerin ilk iki günüde, farklı illerde yaşanan farklı deneyler anlatıldı, olumlu ve olumsuz gelişmeler dile getirildi. Çalışmanın İstanbul mutfağında çalışanlar kendi sorunlarını, Ankara mutfağındakiler ise TBMM ile ilişkilerin iyi ve kötü yanlarını paylaştılar. İkinci gün de yaşanan sorunlara ortak çözümler üretildi.

23 Nisan sabahında , 4 partiden birer vekilin çağrıldığı “Merkezi küçük Millet Meclisi” toplantısı yapıldı. Her ilin tek tek söz alarak anlattığı sorunları CHP ve MHP Ankara Milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Özcan Yeniçeri ilgiyle dinlediler ve kendi partilerinin TkMM çalışmalarına yoğun ve aktif biçimde katılması için yönetimlerine ileteceklerini bildirdiler. Ak Parti'yi ve BDP’yi temsilen katılımları beklenen İstanbul milletvekili Mustafa Ataş ve Hakkari milletvekili Adil Kurt’un koltukları ise boş kaldı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bu duruma çok üzüldüğünü, bundan haberi olsa bizzat geleceğini söyledi ve bayram ziyaretinin şeklini değiştirerek her ilin kendi partisi ile sorunlarını tek tek dinledi, not aldı ve bizzat çözeceğine söz verdi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0