Türkiye küçük Millet Meclisi TBMM’den daha hızlı çıktı

16 Şubat 2013 14:36  

 

Türkiye küçük Millet Meclisi TBMM’den daha hızlı çıktı

Sivil Toplum Kuruluşu İzmir küçük Millet Meclisi’nden gelen öneri, barışa bir adım daha yaklaştırıyor.

İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM), ‘İzmir barış istemiyor’ algısını silmek için bir başlattığı kampanya ile Diyarbakır ve İzmir belediyelerini buluşturmayı planlıyor. İkMM’nin başlattığı bu kampanya Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisleri’ni de harekete geçirdi.

ŞANAR YURDATAPAN’DAN BARIŞ ÇAĞRISI

Birçok ünlü ismin yanı sıra Müzisyen ve insan hakları aktivisti Şanar Yurdatapan’’ın da içinde bulunduğu Türkiye küçük Millet Meclisi’nin önderliğinde barış için önemli bir adım attı.‘İzmir küçük Millet Meclisi ‘İzmir barış istemiyor’ algısını silmek için bir çalışma başlattı. Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisi de ona katıldı.

YURDATAPAN’DAN EYÜP CAN’A E-MAİL

Şanar Yurdatapan başlattıkları kampanyanın önemini göstermek için Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni’ne gönderdiği mailde, “Bunun bir haber değeri taşıdığını sanıyorum…” dedi.

1 Mart 2013 Cuma günü, İzmir’e Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i davet ediyorlar, ev sahipliğini de İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na öneriyorlar.

2 Mart Cumartesi günü de Diyarbakır toplantısı var.
Bu toplantıya da aynı şekilde Aziz Kocaoğlu’nu davet ediyor ve ev sahipliğini Baydemir’e öneriyorlar.

3 Mart Pazar günü ise İstanbul küçük Millet Meclisi Baydemir’i davet ediyor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliğini üstlenmesini öneriyor.

Amaç toplantılarda, il temsilcileri kendi illerinin duyarlılıklarını dile getirsin, kuşkularını anlatsın ve başkanlar da sorulacak soruları yanıtlasın…
Böylece ‘İzmir barış istemiyor’ ya da ‘Diyarbakır bölünmek istiyor’ şeklindeki algıların gerçekliği yerinde test edilsin…

Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) girişimi adına her üç toplantının kolaylaştırıcılığını bizzat ben üstleneceğim.
Bunun bir haber değeri taşıdığını sanıyorum… ’

ensonhaber.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0