İzmir, Diyarbakır ve İstanbul barış için el ele veriyor

18 Şubat 2013 13:44  

 

İzmir, Diyarbakır ve İstanbul barış için el ele veriyor

İzmir küçük Millet Meclisi (kMM); İzmir, Diyarbakır ve İstanbul’un belediye başkanlarını barış için el ele vermeye çağırdı. İzmir küçük Millet Meclisi’nden gelen çok güzel bir öneri, Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisleri’ni de harekete geçirdi. ‘İzmir barış istemiyor’ şeklindeki olumsuz bir algının yayılmasından duydukları üzüntüyle ve bu yanlış algıyı düzeltmek amacıyla hep birlikte, bu şehirlerin Belediye Başkanları’nı barış için elele vermeye çağırmaya karar verdiler. Bu yazı her üç başkana da yollandı, yanıtlar heyecanla bekleniyor.

ANKARA– İzmir küçük Millet Meclisi’nden gelen öneri, Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisleri’ni de harekete geçirdi. Türkiye küçük Millet Meclisleri Girişimi, “İzmir barış istemiyor” şeklindeki algıyı düzeltmek amacıyla, bu şehirlerin belediye başkanlarını barış için el ele vermeye çağırdı.

Her üç şehrin belediye başkanlarına gönderilen öneri şöyle:

“-1 Mart 2013 Cuma günü, İzmir kMM toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i onur konuğu olarak davet ediyor, ev sahipliğini de İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na öneriyoruz.

-Ertesi gün, 2 Mart Cumartesi günü de Diyarbakır kMM toplantısı var. Bu toplantıya da aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu davet ediyor ve ev sahipliğini Baydemir’e öneriyoruz. Her iki toplantıda, bu iki ilin temsilcileri, kendi illerinin duyarlılıklarını dile getirsin, kuşkularını anlatsın, iki başkan da kendilerine sorulacak soruları yanıtlasın.

-Aynı şekilde, İstanbul küçük Millet Meclisi de Osman Baydemir’i 3 Mart Pazar günü İstanbul’da yapılacak toplantıya davet ediyor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği üstlenmesini öneriyoruz.

- TkMM girişimi adına her üç toplantının kolaylaştırıcılığını, bu çalışmaları başlatan Şanar Yurdatapan bizzat üstlenecek.

Bu çağrının karşılıksız kalmayacağına inanıyor ve herkesi bu üç toplantıyı izlemeye davet ediyoruz.”
(ANKA)

egemeclisi.com

15.02.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0