ARTIK ANNEM DE YOK

16 Haziran 2022 10:54 / 652 kez okundu!

 

 

"Babamýn, ona yýllar önce iyi ki yazdýrmýþ olduðum anýlarýný bilgisayara kaydederken kenara yazdýðým onlarca “Fatma Mýsýrlýoðlu’na ayrýntý sorulacak” notlarýyla kalakaldým… Meðerse sormadýðýmýz sorular hüzün olarak hep bizimle olacakmýþ…"

 

***

ARTIK ANNEM DE YOK

Babam Ýbrahim Mýsýrlýoðlu’ndan 6 yýl sonra annem Fatma Mýsýrlýoðlu’nu da uykusunda, sessizce kaybettik.

Güzel bir anneydi. Kocasýný hep sevdi, sonrasýnda da hep özledi, þimdi ona kavuþtu…

6 çocuðuna gözü gibi baktý. Arasýra en büyük oðul olarak beni kayýrdýðý oldu ancak kimseyi kýrmadý, kimse için kötü düþünmedi. Geniþ ailenin son birleþtirici kiþisiydi. O gidince herkes cenazede yeniden bir araya geldi, sonrasý için iyi dilekler aðýr bastý.

Babamýn, ona yýllar önce iyi ki yazdýrmýþ olduðum anýlarýný bilgisayara kaydederken kenara yazdýðým onlarca “Fatma Mýsýrlýoðlu’na ayrýntý sorulacak” notlarýyla kalakaldým…

Meðerse sormadýðýmýz sorular hüzün olarak hep bizimle olacakmýþ…

Artýk onun sesiyle de kimse bize seslenmeyecek. 😞 

Sadece bu durumun aðýrlýðý bile, taþýnmasý zor bir yük olarak bindi sýrtýmýza...

Ölümünden bir gün sonra 15 Haziran 2022 Çarþamba, Yadigar camiindeki kalabalýk katýlýmlý bir cenaze namazýnda, Erciþ Beyazýt mahallesinden Mehmet ve Zeynep Kendir kýzý, Hafýz Ahmet, Mustafa,Yaþar, Salih Kendir'in; Sultan, Rukiye, Leyla, Saliha ve Nezaket Kendir'in kýzkardeþleri; emekli öðretmen merhum Ýbrahim Mýsýrlýoðlu'nun evdeþi, can yoldaþý ; Ýlhami, Nesrin, Nermin, Pervin, Hürriyet ve Bülent Mýsýrlýoðlu'nun sevgili anneleri; Özgür, Onur Günaydýn ve Barýþ, Deniz Eriþ'in anneanneleri; Can, Mert ve Emre Mýsýrlýoðlu'nun babaanneleri olan Fatma Mýsýrlýoðlu'na haklarýmýzý helal ettik. Sonra Ýzmir’de Urla'da Zeytinalaný mezarlýðýnda babamýn yanýna topraða verdik. Taziye evinde akrabalarla bir kez daha buluþup annemi hayýrlarla, anýlarla yad ettik. 

Ve gece yatarken bir kez daha kafama dank etti ki, babamdan sonra artýk annem de yok...

Allah rahmet etsin, mekanlarý cennet olsun.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.