ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

DÜNYADAN TUNCAY ATMACA GEÇTİ

03 Ağustos 2014

habibtaskin

DÜNYADAN TUNCAY ATMACA GEÇTİ
Tuncay Atmaca arkadaşımızı, yoldaşımızı 31 Temmuz 2014 yılında mide kanseri hastalığı nedeniyle kaybettik. Ateş düştüğü yeri her zaman yakar ama bu ateş farklı bir ateştir. Bu ateş devrimci mücadele içinde olan insanları yaktı. Sevdiklerini yaktı. ÖSP'lileri yaktı.
Ölüm yaşamımızın bitiş noktasıdır. Tuncay Atmaca içinde bitiş noktasıdır. Devrimci mücadele içerisinde genç yaşta özveriyle yer alarak engebeli, dolambaçlı yolları aşarak bugüne kadar geldi. Her devrimci gibi devrime inancıyla bir dava adamıdır. Hareketine inanmış, kararlı bir duruş sergilemiştir. Tuncay Atmacayı kişi yapan yapıda budur.
Tuncay Atmaca ve bizler 1978 kuşağının devrimcileriyiz. Bizler farklı siyasi hareketler içinde olsak da, eksik yanlarımızla, hatalarımızla, doğrularımızla, devrime inancımızın sonsuz güveniyle mücadele içerisinde özveriyle çalıştık.
12 Eylül 1980 askeri darbesiyle siyasi hareketler dağılmış olsa da bireysel olarak devrimci duruşumuzu koruduk. Tuncay Atmaca'da bunlardan birisidir. Askeri Darbenin kurdurmuş olduğu düzen partileriyle başlayan süreçte devrimci mücadelede yer alan bazı devrimcilerin umut olarak gördüğü bu partilere yönelmeleri devrimci çizgilerinden sapmalarına, inançsızlıklarına ve sistem içinde bitmelerine neden oldu. Tuncay Atmaca bu yolu diğer devrimci yoldaşları gibi seçmeyerek mücadele içerisinde yer almayı önüne koydu.
Zorlu dönemler devrimci olan herkeste vardı. Dağılmanın ardından toparlanma ve bir şeyler yapabilmenin koşullarını oluşturmak için bir araya gelmenin riskleri o dönem daha da çoktu.
1978 kuşağının devrimcilerinden birçok insan kendi kabuğuna çekilse de, kimileri de yaşadıklarını ailesine anlatmayıp, çocuklarını aktif mücadelenin içine sokmayarak geçmişini yok saysa da, geçmişini inkâr etmeyen kadın ve erkek yoldaşların bugün bile farklı alanlarda devrimci mücadelesini sürdürdüğünü, onurunu taşıdığını görmek bizleri gururlandırıyor.
Tuncay Atmaca İzmir'de ÖSP içinde aktif çalışanlardan birisidir. Özgürlük Ve Sosyalizm Partisi, Kürtçesi; Partiya Azadî û Sosyalîzm'dir. Aynı zamanda Çoban Ateşi, Newroz Gazetesi, MESOP dergisine yazarlık yapmaktadır. Çoban Ateşi gazetesi şuan da yayında değildir.
Tuncay Atmaca arkadaşımla, yoldaşımla bir dönem Çoban Ateşi, Newroz Gazetesinde birlikte yazılar yazmıştık, bu yazılar çoğunlukla güncel yazılardı.
1978 kuşağının insanları artık ak saçlı olmakla birlikte, yaşama hastalıkları nedeniyle gözlerini yumuyorlar. Biz devrimcilerde bir dönemin mücadele insanları olmakla birlikte yaşanmış olayların tanıklarıyız.
Tuncay Atmaca arkadaşımın, yoldaşımın ÖSP'li olması ya da diğer ölen yoldaşlarımın farklı siyasi hareketlerden olması ile Türk, Kürt, Çerkes, Laz, Gürcü ve diğerlerinden olması sorun değildir. 1978 kuşağının mücadele eden insanları olmakla birlikte, bugün bile ‘bende devrimci mücadelede varım' demeleri ölen yoldaşlarımızın hepsine sahip çıkmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Tuncay Atmaca son nefesini verinceye kadar ilkesiyle, duruşuyla devrimci çizgisini korudu. Kürt halkının sorunlarını savunduğu kadar tüm ezilen halkların kurtuluşunu savundu. Sınıfsız bir toplumu da savundu.
Tuncay Atmaca yaşamıyla bizlerin bilincinde yaşayacaktır. Başımız sağ olsun…
Hüseyin Habip Taşkın
03.08.2014
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0