YSGP, Meclisi denetleme görevini yapmaya çağırdı

30 Ocak 2013 11:55  

 

YSGP, Meclisi denetleme görevini yapmaya çağırdı

“PATRİOTLAR VE İNCİRLİK ÜSSÜ TEHDİT OLUŞTURUYOR!”

Yeşiller ve Sol Partisi'nden yapılan açıklamada Suriye’den gelecek olası saldırılar gerekçe gösterilerek NATO’dan talep edilen Patriotlar’ın İncirlik Üssü’ne yerleştirildiğine dikkat çekildi. Füzelerin azami menzilinin 80 kilometre olduğunu belirtilen açıklamada, “Bu durumda patriotların asıl amacının İncirlik Üssü’nü korumak olduğu ortaya çıkmıştır. Ülkemiz ve bölge için sürekli tehdit oluşturan denetimsiz bir üst olan İncirlik’te 60 ile 90 adet nükleer başlıklı bomba olduğu da artık gizlenememektedir” dendi.


Suriye’den gelecek olası saldırılar gerekçe gösterilerek NATO’dan talep edilen Patriotlar’ın İncirlik Üssü’ne yerleştirildiğine dikkat çeken Yeşiller ve Sol Partisi Eşsözcüleri füzelerin azami menzilinin 80 kilometre olduğunu belirterek, “Bu durumda patriotların asıl amacının İncirlik Üssü’nü korumak olduğu ortaya çıkmıştır. Ülkemiz ve bölge için sürekli tehdit oluşturan denetimsiz bir üst olan İncirlik’te 60 ile 90 adet nükleer başlıklı bomba olduğu da artık gizlenememektedir” dediler.

Gerek Patriotların kurulması gerekse İncirlik’e ilişkin alınan kararlarda hukuk kurallarının da yok sayıldığını savunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüleri Sevil Turan ve Arif Ali Cangı yaptıkları ortak açıklamada “Türkiye’ye patriot füzeler ve asker gönderen ülkeler bu konuda meclislerinden kararlar alırken, bu silahların ve yabancı askerlerin yerleştirildiği Türkiye’de konu meclisin gündemine dahi gelmemiştir. Oysa Anayasa’nın 92. Maddesine göre kural yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasına izin verme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir" diyerek AKP hükümetinin istisna düzenlemelere sığınarak Meclisi baypas ettiğini savundular.

AKP Hükümeti’nin daha önce de Irak Savaşı tezkeresi ve İncirlik Üssü’nün CİA tarafından gerçekleştirilen teslimat operasyonlarında da anayasayı ihlal etme pahasına düzenlemeler yaptığına dikkat çeken Turan ve Cangı şimdi de meclisin ve kamuoyunun denetimi dışında Patriotlar yerleştirilerek İncirlik Üssü’nün yarattığı tehdidin büyütüldüğüne dikkat çektiler ve “Patriotlar ve nükleer silahlarla İncirlik Üssü güvenlik değil, tehdit oluşturuyor” dediler ve AKP Hükümetini patriotların neden Adana’ya yerleştirildiği konusunda ve İncirlik Üssü’ndeki nükleer silahlar konusunda açıklama yapmaya, meclisi de Anayasal görevini yaparak ülkeyi yavaş yavaş savaşa götüren hükümet uygulamalarını denetlemeye çağırdılar.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0