Yeşil yüzyılın kahramanı

09 Kasım 2010 01:10 / 2928 kez okundu!

 


GÜNEŞ VE RÜZGARIN YORULMAZ ŞÖVALYESİNİ KAYBETTİK

Dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşümünün fikir önderi, mücadelecisi Dr. Hermann Scheer ani bir ölümle 14 Ekim tarihinde 66 yaşında aramızdan ayrıldı.

Alman parlementosu üyesi, Yenilenebilir Enerji Dünya Konseyi (WCRE) Başkanı Dr. Hermann Scheer, başta güneş ve rüzgar olmak üzere tüm yenilenebilir enerji kaynaklarının siyasi ve toplumsal arenada tanınması ve desteklenmesi için büyük bir mücadele sürdürdü.

Entellektüel ve içten kişiliği ile akıllara ve yüreklere seslenebilen Dr. Hermann Scheer, mücadelesine ve heyecanına çok sayıda kişi ve kurumu katabildi, fikirlerini eylemleri kadar yazıları ve kitaplarıyla da geniş kesimlere duyurdu. Dr. Hermann Scheer, Alternatif Nobel Ödülüne sahipti. 2002 yılında Time dergisi onu “ Yeşil Yüzyılın Kahramanları” arasında sıraladı.

1988 yılından bu yana kurucusu ve başkanı olduğu EUROSOLAR, Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği, bugün 13 ülkede birimleri olan, her yıl yenilenebilir enerji alanında çok sayıda konferans, sergi düzenleyen ve uygulamaları ödüllendiren Avrupa Güneş Ödüllerini veren güçlü bir organizasyon olmuştur. EUROSOLAR, 2002 yılından bu yana Türkiye’de EUROSOLAR Türkiye biriminde, bilim, araştırma, teknoloji, üretim, karar verici, yerel yönetim ve tüm toplumsal kesimleri bir araya getirerek yenilenebilir enerjilere dönüşüm misyonunu ülkemizde de sürdürmektedir.

Dr. Hermann Scheer, ölümünden bir kaç gün önce yayınlanan kitabında gelecek için yükümlülüğümüzün yenilenebilir enerjilere dönüşümde ileriye gitmek olduğunu tekrar vurguluyor. Ailesi ve arkadaşlarının katılımıyla kurulan Hermann Scheer Vakfı, fikirlerini ve misyonunu yaşatacaktır.

Tanay Sıdkı Uyar

28.10.2010








Son Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2010 09:44

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
09 Kasım 2010 09:47

sultan

Başınız sağolsun Tanay Bey, Dr. Scheer'in enerjisi tüm yeni nesilleri "yeşil"lendirsin... Sevgi ve Saygılarımızla, pervin
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.