KOMÞUMUZ YUNANÝSTAN'DAKÝ YANGIN FELAKETÝ

30 Temmuz 2018 11:58 / 1304 kez okundu!

 

 

“Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaþayan komþumuz Yunanistan’daki büyük yangýný ve yangýnda yaþananlarý üzüntü ile izliyoruz. Ateþ elbette düþtüðü yeri yaktý. Ancak tarihi ve kültürel baðlarýmýzýn olduðu, Yunanistan halkýnýn acýsýný paylaþýyor yakýnlarýný kaybedenlere sabýrlar diliyoruz.”

 

****

 

TÜRÇEP - TÜRKÝYE ÇEVRE PLATFORMU’NUN 
KOMÞUMUZ YUNANÝSTAN’DAKÝ YANGIN FELAKETÝ KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI 

 

Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaþayan komþumuz Yunanistan’daki büyük yangýný ve yangýnda yaþananlarý üzüntü ile izliyoruz. 

 

Ateþ elbette düþtüðü yeri yaktý. Ancak tarihi ve kültürel baðlarýmýzýn olduðu, Yunanistan halkýnýn acýsýný paylaþýyor yakýnlarýný kaybedenlere sabýrlar diliyoruz. 

 

Küresel ýsýnma sonucu yaþanmakta olan iklim deðiþikliði ile beraber yüksek sýcaklýklar ve kuraklýk pek çok yörede yangýn tehlikesini artýrmakta ve büyük çaplý orman yangýnlarýna neden olmaktadýr. 

 

Bilindiði gibi küresel ýsýnma ve buna baðlý iklim deðiþikliðinin baþlýca nedeni fosil yakýt kullanýmýdýr. 

 

Yatýrýmcýlarý, karar vericileri ve siyasetçileri bir kez daha uyarýyor ve bu konuda duyarlý davranmaya iklim deðiþikliðini tetikleyen, atmosfere zarar veren giriþimleri engellemek için somut adýmlar atmaya davet ediyoruz. 

 

Doða ile barýþýk, komþuluk, dostluk ve dayanýþma temelinde bir yaþamý ilke edinmiþ biz Anadolu’nun dört bir yanýnda yaþam sürdüren dostlarý olarak Yunanistan’da yaþanan bu felaketi ve acýlarý felaketimiz ve acýlarýmýz olarak belledik.

 

Türkiye Çevre Platformu olarak, 

 

Aramýzdaki sýnýrlarý, ayýrýmlarý yok sayarak yaralarýmýzý sarmak, yok olan yaþam alanlarýný yeniden inþa ederek yaþamý sürdürülebilir kýlmak ve yaþadýðýmýz coðrafyayý gelecek kuþaklara yaþanabilir deðerlerle taþýyabilmek için komþuluk, dostluk ve her türlü insani dayanýþma duygularýmýzla yanýnýzda olduðumuzu belirtiyor, böylesi büyük bir felakette hayatýný kaybedenlerin ailelerine baþsaðlýðý yaralýlara ise acil þifalar diliyoruz.

29.07.2018 

 

TÜRKÝYE ÇEVRE PLATFORM TEMSÝLCÝLER MECLÝSÝ Adýna 

Tanay Sýdký Uyar- Koordinatör 

tanaysidkiuyar@outlook.com GSM: 0532.774 45 25 

 

A.Oktay Demirkan- Genel Sekreter 
odemirkan@superonline.com GSM: 0536.460 0341

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.