Sigara üreticileri, katillerden daha tehlikeli

24 Nisan 2009 16:17  

 

Sigara üreticileri, katillerden daha tehlikeli

Rusya Federal Halk Sağlığı Daire Başkanı Gennadi Onişçenko sigara üreticilerine savaş açtı. Sigara üreticilerini katillerden daha tehlikeli gören Rus doktor, "Onlar bir kişiyi öldürüyor. Ancak sigara üreticileri koskoca bir toplumu katlediyor." dedi.

Kamusal alanlarda, sigara içilmesinin daha da sınırlandırılması ile ilgili toplantıda konuşma yapan Onişçenko, "Sigara üreticileri Rusya halkını toptan katlediyor. Birer katil gibiler. Ancak daha geniş kapsamlı hareket ediyorlar." eleştirisi getirdi.

Avrupa Birliği'nin uygulamaya koyduğu toplu alanlarda sigara içilmesi ile ilgili yasaktan olumlu sonuçlar aldığını kaydeden yetkili, "Kimse endişe etmesin. Sigara yasağı nedeni ile hiç bir restoran iflas etmez." dedi.

Sigara üreticilerinin yeterli denetimden geçmedikleri uyarısında da bulunan Onişçenko, "Avrupa'nın uygulamasına rağmen, biz yıllık 420 milyar adet ucuz sigara üretimini onaylıyoruz. Bir de bunların kalitesi ve üretim aşamaları konusunda yeterli denetim yapılmıyor." uyarısı yaptı.

Son 20 yılda nüfusun azalmasına rağmen, Rus sigara tüketicilerinin sayısı 440 bin arttı. Rus erkeklerin yüzde 60'ı bayanların da yüzde 30'u sigara kullanıyor. Rusya'da sigaraya başlama yaşı da dünya ortalamasının altında. 

Star

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0