ÝMDAATT!!! BEKÇÝ BABA NEREDESÝN?.....

08 Þubat 2011 12:07 / 3562 kez okundu!

 


“Sorumluluðun her çeþidinden sýyrýlmak için en kestirme yol, iþin üst tarafýný tanrýya býrakmaktýr.” (PÝTÝGRÝLLÝ)

Ýstanbul’dan güzel Ýzmir'e geleli neredeyse 34 yýl oluyor. Geldiðimizden bu yana, asfalta ve rant peþinde koþanlara feda edilmiþ olan, bir zamanlar bahçeleri içindeki o muhteþem villarýn süslemiþ olduðu Alsancak’ta yanaþýk nizamdaki zevksiz apartmanlarda yaþamak zorunda kaldýk.

Neyse, zamanla buna da alýþtýk. Atatürk Caddesi, yani mahalli deyimiyle 1.Kordon’nun kafe ve lokantalarýyla, maðazalarýn ve de denizin hemen kenarýnda yürüyebilme zevki yaþamýmýzý hep renklendirdi durdu.

Ancak, son birkaç yýldýr Alsancak daha da belirli olarak, Atatürk’ümüzün annesinin büstü bulunan Gündoðdu’dan Liman’a kadar bölümün bir nevi iþgale uðramasý, oralarda yýllarca yaþamakta olan ailelerin çoluk ve çocuklarýyla birlikte kötü bir kaderi oldu. Neden mi? Gerek kiþisel gözlemler, gerek yaþananlar, gerekse esnaf ve taksi þoförlerinin deneyimlerinden kaynaklanan daha da bilgili ifadeleri acý gerçeði apaçýk ortaya koyuyor. Atatürk Caddesi’nin bilhassa yukarýda deðindiðim bölümünde açýlan bir sürü yeni kafede uyuþturucu haplarý ve kadýn satýlýyormuþ! Hele yaz gelince yine Gündoðdu ve Liman arasýndaki çimleri sabaha karþý genç kýz ve erkeklere yatak döþek oluyormuþ!

Bu gidiþata “dur” diyecek, daha da önemlisi o çevrede yaþamakta olan kadýn-erkek, çocuk, genç-yaþlý vatandaþlara; hele gece 23.30 sonrasý bir ziyaretten veya sinemadan evine dönenlerin güvenliðini saðlamasý gereken ve mevcudiyetleriyle kötü niyetli kiþileri caydýrmasý beklenen “üniformalý” emniyet mensuplarýný görmek olasý deðil.

Eðer biri size sataþacak olsa, ÝMDAT’ýnýza yetiþecek kimse yok ortalýkta. Amma, eðer bir bakanýmýz, hele Baþbakanýmýz kentimize teþrif edecek olurlarsa, iþte o zaman yüzlerce, belki de binlerce emniyet mensubu görev baþýndalar. Futbol maçlarýnda veya miting yapma teþebbüsünde bulunanlar olursa benzeri durum aynen geçerli oluyor.

Pekiyi, polisin ortada görünmek istememesi sorunlarý hallediyor mu? Katiyetle hayýr. Þöyle bir anýmsayalým: Mafya merkezi olmakla ünlü yaklaþýk 12 milyonluk New York kentini, Belediye Baþkaný ‘Giuliani’, polis akademisi mezunu ek emniyet güçleriyle tertemiz eyledi; þimdi orada gýk bile çýkmýyor. Üniformalý polisler caddelerde, sokaklarda sürekli olarak devriye geziyorlar. Ýnsanlar güven içinde yaþýyorlar.

Herhalde sayýn Ýzmir Valimiz bu konuyu ele alýr da, yeterli emniyet gücüyle sürekli olarak Alsancak ve diðer çevreleri kontrol ettirir ve gereðini yaptýrýrsa, inanýyorum ki buralar da temzi olur. Yeter ki, sorumluluk ve kararlýlýk hüküm sürsün. Burada elde edilecek baþarýnýn yaratacaðý güvenli yaþam ortamý, ülkemizin benzer il, ilçe, belde ve çevrelerince örnek olur.

Evet... nerede o bir zamanki Bekçi Baba? Düdüðünü çaldýkça içimizde yeþeren “güven duygusunu” nasýl aramazsýnýz???

Son sözler filozof Eflatun’dan:

“KÖTÜLÜKLERÝN EN BÜYÜÐÜ HAKSIZLIKLARIN CEZASIZ KALMASIDIR.”


Ý. Þevki Figen

02.02.2011





 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
08 Ekim 2011 09:51

TURGAY TÜREL

EÐER TEKNOLOJÝ BU KADAR GELÝÞMESE ÝDÝ, YA DA DOÐRU DÜZGÜN KULLANILSA ÝDÝ SUÇ ORANI VE KAZALAR BU KADAR ARTMAZDI. ETRAFINIZDA, NE POLÝS NE BEKÇÝ NE ZABITA, HÝÇ BÝRÝNÝ GÖREMÝYORSUNUZ. KONTROLSÜZ ÝNSANLAR DAÝMA SUÇ ÝÞLEMEYE MEÐÝLLÝDÝR.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.